ЗВІТНЕ ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ІМЕНІ О.А. КИСЕЛЯ

05.01.2017

27 грудня 2016 року в лекційній аудиторії №2 санітарно-гігієнічного корпусу НМУ імені О.О. Богомольця відбулося заключне в 2016 році засідання Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя.

На засіданні були присутні науковий консультант СНТ імені О.А. Киселя, завідувач кафедри ортопедії та травматології НМУ імені О.О. Богомольця, професор Олександр Бур’янов, начальник науково-дослідної частини Андрій Дінець, PhD, завідувач відділу наукової роботи студентів, професор Леонід Пінський, рада та актив СНТ імені О.А. Киселя, старости студентських наукових гуртків кафедр НМУ імені О.О. Богомольця.

Засідання розпочалося із представлення звіту про діяльність СНТ імені О.А. Киселя протягом 2016 року. Доповідачами стали Голова Ради СНТ імені О.А. Киселя Софія Ніколаєнко та Координатор з інформаційного забезпечення СНТ імені О.А. Киселя Роман Павленко. С. Ніколаєнко навела основні кількісні та якісні показники роботи СНТ протягом року. Товариство стало організатором та співорганізатором понад 65 наукових та освітніх заходів серед яких 10 Міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференцій студентів та молодих вчених, 18 відкритих лекцій, 20 майстер-класів, 3 Всеукраїнські студентські олімпіади, 2 Всеукраїнські етапи конкурсу-захисту студентських наукових робіт. Кількість переможців та призерів ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади склала 27 осіб, кількість переможців та призерів Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт – 5, кількість студентів НМУ-переможців стипендіальної програми Завтра.ua – 7. Спільно із науково-дослідною частиною та редакцією УНММЖ було видано 3 спецвипуски із абстрактами студентських конференцій.

Після цього було перераховано всі студентські конференції, конкурси та семінари, які пройшли в НМУ імені О.О. Богомольця протягом 2016 із основними числовими показниками. Р. Павленко розповів про основні можливості нового офіційного сайту СНТ імені О. А. Киселя та закликав старост СНГ активно ним користуватися для поширення та централізації інформації про свої гуртки. Основні перспективи подальшого розвитку сайту – це 1) відкриття англомовної версії, що є обов’язковим кроком для залучення до СНТ англомовних студентів НМУ імені О.О. Богомольця та налагодження міжнародних зв’язків; 2) популяризація та розширення роботи інформаційної системи СНГ; 3) розміщення на сайті інформації про найцікавіші дослідження студентів НМУ імені О.О. Богомольця; 4) наповнення сайту корисним контентом із галузі медичної науки – новинами, гайдлайнами, статями тощо. Наступна частина звіту стосувалася поточних проектів відділу наукової роботи студентів науково-дослідної частини університету таких як цикли лекцій, присвячені основним поняттям та навичкам виконання наукових робіт, конференції студентів, інтернів та молодих вчених «Цікаві випадки в клінічній медицині» та Універсіаді з клінічної фармакології. В кінці звіту були наведені основні заходи студентської науки, проведення яких заплановане на 2017 рік. Після звіту відбулося обговорення.

Далі за програмою виступив науковий консультант СНТ імені О.А. Киселя, професор Олександр Бур’янов. Протягом своєї промови він наголосив на важливості імплементації наукової діяльності у студентське життя НМУ імені О.О. Богомольця, що дозволить сформувати справжніх професіоналів-лікарів у майбутньому. Також професор Олександр Бур’янов наголосив на важливості міждисциплінарних підходів у медицині, на важливості введення здобутків фундаментальних наук у практику з одного боку та проведення досліджень в теоретичній медицині, які покликані вирішити основні проблеми клініки. Олександр Бур’янов закликав до співпраці із СНТ інших медичних ВНЗ України та закордону.

Наступним виступив начальник науково-дослідної частини НМУ імені О.О. Богомольця Андрій Дінець, PhD. Він передав вітання ректора НМУ імені О.О. Богомольця, член-кореспондента НАМН України, професора Катерини Амосової та проректора з наукової роботи, професора Тетяни Черенько. Андрій Дінець наголосив, що адміністрація університету продовжуватиме підтримувати та сприяти розвитку СНТ імені О.А. Киселя та студентської науки в університеті. Також, Андрій Дінець наголосив на важливості підвищення не лише кількісних, а і якісних показників в науковій роботі студентів.

З промовою виступив і завідувач відділу наукової роботи студентів, професор Леонід Пінський. Він позитивно оцінив роботу СНТ імені О.А. Киселя в 2016 році. Професор Леонід Пінський відмітив високий рівень проведення «Міжнародної конференції молодих науковців 2016» та назвав це важливою перемогою. У своїй промові він розповів про основні заходи, які планує провести відділ наукової роботи студентів разом із базовими кафедрами університету та СНТ. Також він повідомив, що в 2017 році НМУ імені О.О. Богомольця стане базовим для 5 Всеукраїнських студентських олімпіад. Проф. Леонід Пінський відмітив підвищення кількості робіт поданих на Всеукраїнський конкурс-захист студентських наукових робіт порівняно із попередніми роками. На завершення виступу він привітав всіх із Новим роком та побажав наснаги для нових перемог.

Далі за програмою відбулося визначення переможця конкурсу логотипів для СНТ імені О.А. Киселя. У фінал пройшли 3 учасники. За результатами відкритого голосування переможцем став студент 6 курсу медичного факультету №1 Антон Чеботаренко із 2 варіантами логотипу – українсько та англійською мовами відповідно. Приз за перемогу у конкурсі – Універсальний мобільний акумулятор із зарядом 20000mAh.

Засідання СНТ імені О.А. Киселя завершилося привітанням членів ради та активу товариства із Новим роком та врученням подарунків від університету.
СНТ імені О.А. Киселя висловлює щиру вдячність за всебічну підтримку та можливість втілення в життя всього задуманого адміністрації НМУ імені О.О. Богомольця на чолі із ректором, член-кореспондентом НАМН України, професором Катериною Амосовою.

СНТ імені О.А. Киселя