ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ЛІТЕРАТУРНОГО КЛУБУ «ЛИЦАРІ ПЕРА ТА СКАЛЬПЕЛЯ»

20.02.2015

19 лютого 2015 року  в приміщенні читального залу  наукової бібліотеки нашого Університету (стоматологічний корпус) відбулося чергове  засідання літературного клубу «Лицарі пера та скальпеля»  на тему  «Творчість Е.М. Ремарка у призмі часу сьогодення»,  на яке зібрались численні прихильники творчості видатного письменника.  Організаторами заходу стали студенти медичного факультету №1 Юрій Резніков, Мар’яна Горовцова та співробітники бібліотеки, які активно допомагали у підборі джерел інформації.
Співробітниками бібліотеки було оформлено  книжково-ілюстративну виставку «Втрачене покоління» – люди, долі яких загублені війною» та  перегляд літератури «Тема кохання в житті і творчому доробку Е.М. Ремарка», присвячений дню Святого Валентина.
На початку літературно-музичного вечора студентами було продекламовано  вірші, присвячені коханню у житті простої людини, під акомпанемент скрипки. Присутнім було представлено  уривки з листів Ремарка до Марлен  Дитріх, кожне слово в яких сповнене пристрастю та ніжністю.  Були використані найбільш хвилюючі вірші Василя Симоненка, Ліни Костенко.  Ведучі вечора ознайомили присутніх з деякими невідомими широкому загалу подіях з життя літератора. У формі дискусії було розглянуто найбільш хвилюючі та суперечливі  питання  творчого доробку письменника. Особливо палкою була дискусія стосовно  відображення теми війни, боротьбі за власне життя, цінності людських доль.  Шанувальники митця отримали відповіді на усі запитання.
Вечір завершився виконанням різноманітних музичних творів у виконанні скрипачки Валерії Зінченко. Завдяки творчому підходу учасників, прагненню ведучих донести до них невгасиму іскру глибокого таланту письменника,  зустріч не залишила байдужими нікого. Сподіваємось, що саме такий спосіб пізнання літератури дозволить молодому поколінню медиків  збагатити внутрішній світ і пізнати життя.

1(2)[1]

2(1)[1]