2143 ВСТУПНИКІВ ПОПОВНИЛИ РЯДИ СТУДЕНТІВ НМУ

16.08.2016

Напередодні нового навчального року Приймальна комісія Національного медичного університету імені О.О. Богомольця провела порівняльний аналіз кількісного та якісного показників зарахованих на перший курс університету порівняно з 2015 роком.

Цього року першокурсниками одного з найкращих медичних університетів країни – НМУ імені О.О. Богомольця стануть 2143 студентів. Саме вони продовжуватимуть історію медичного університету, яка налічує 175 років.

757 студентів-першокурсників навчатимуться на місцях державного замовлення та 1386 – на контрактній основі.

Майбутні студенти, а сьогодні зараховані вступники проживають у всіх областях України. Найбільша кількість зарахованих з Київської (8,8%), Чернігівської (5,8%) та Житомирської (5,1%) областей.

Серед майбутніх студентів-медиків 1 курсу переважають жінки – 72,3% (у 2015 році – 71,1%), чоловіків – 27,7% (у минулому році – 28,9%).
Кількість абітурієнтів, які завершили навчання із золотою/срібною медаллю або з дипломом з відзнакою у цьому році становить – 22,7%.

У 2016 році на 10,3% збільшилася кількість першокурсників, жителів м. Києва. 499 киян стало студентами 1 курсу НМУ імені О.О. Богомольця, що становить 30,7% від загальної кількості студентів.
23,3% зарахованих – це випускники медичних/фармацевтичний ВНЗ І-ІІ рівня акредитації.
Національний медичний університет імені О.О. Богомольця щиро вітає усіх зарахованих абітурієнтів та бажає високих досягнень у навчанні!

Шановні вступники-першокурсники!

Здобувати фахові знання та практичні вміння Вам допомагатимуть почесні академіки та член-кореспонденти НАМН України, шановані професори, кандидати медичних наук, висококваліфіковані викладачі університету та професійні медичні фахівці.
В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця Ви зустрінете щирих друзів та відкриєте для себе широкі можливості самореалізації, зможете стати членами студентських наукових медичних гуртків та брати участь у найцікавіших медичних проектах не лише в Україні, а й за її межами.
Національний медичний університет імені О.О. Богомольця берегтиме Вашу індивідуальність та право на студентську свободу.

Прес-центр