АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД М.КИЄВА ПІДТВЕРДИВ НЕЗАКОННІСТЬ ВІДСТОРОНЕННЯ КАТЕРИНИ АМОСОВОЇ ВІД ВИКОНАННЯ ОБОВ’ЯЗКІВ РЕКТОРА

17.04.2018

Апеляційний адміністративний суд м. Києва підтвердив незаконність відсторонення Амосової від виконання обов’язків ректора на час надуманої перевірки МОЗ.

16 квітня 2018 року відбувся судовий розгляд апеляційної скарги МОЗ України на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 01.03.2018 року про забезпечення позову у справі №826/3330/18.

Нагадаємо, що ухвалою адміністративного суду було задоволено заяву Амосової про забезпечення позову та зупинено дію Наказу МОЗ України № 15-Адм в частині її відсторонення від виконання обов’язків ректора.

За результатами розгляду скарги суд апеляційної інстанції прийшов до висновку, що апеляційна скарга МОЗ України є необґрунтованою, і повністю відмовив у її задоволенні.

Таким чином суд підтвердив незаконність дій МОЗу, який зухвало нехтує законом та чинить свавілля, зловживаючи своїми повноваженнями.

Сьогодні Катерина Амосова також подала позов до МОЗ про поновлення на посаді ректора, оскільки вважає своє звільнення незаконним.