БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ “ДЕНЬ ДОНОРА” ОБ’ЄДНАЛА МЕДИЧНУ СПІЛЬНОТУ

17.05.2018

14 травня 2018 року за участю Київського міського центру крові, підтримки Шевченківської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві та Благодійного фонду «Об’єднання світових культур», в Національному медичному Університеті імені О.О. Богомольця відбулася благодійна акція «День Донора». Проект активно підтримала адміністрація та оздоровча комісія профкому студентів НМУ. Участь в акції взяли 74 студенти та викладачі Університету, а також 5 співробітників Управління патрульної поліції м. Києва. Протягом Дня Донора вдалося зібрати понад 27 літрів крові. Її направлять на допомогу дітям.

«Донори йшли щасливі, з думкою про те, що їх кров врятує дитячі життя» — розповіла Уляна Скоробогата – голова оздоровчої комісії Профкому студентів НМУ.

«Ми сподіваємося, що кількість людей, яким небайдужа доля інших, буде кожного разу збільшуватися. Розповсюджуємо пам’ятки донора всім бажаючим здати кров. Після процедури їх пригощають чаєм з печивом і виплачують винагороду. Щороку надзвичайні ситуації загрожують життю і здоров’ю мільйонів людей. За останнє десятиліття катастрофи забрали понад 1 мільйона життів. Вдячна людям, які рятують життя і зберігають здоров’я інших людей, здаючи свою кров» – зазначила Голова Шевченківської районної організації Товариства Червоного Хреста України Наталія Пономарьова.

«У цей День програма «Крокуємо в країну Здоров’я» Благодійного фонду UWCF звертає увага на необхідність регулярної здачі крові для запобігання її дефіциту в лікарнях та клініках, особливо в країнах, де кількість донорської крові вкрай обмежена. Потреба в донорській крові виникає у людей будь-якого віку з різними захворюваннями. Тому кожен донор, який здає кров безоплатно, робить свій безцінний внесок у добру справу — порятунок людських життів» – наголосила керівник програми «Крокуємо в країну Здоров’я» Благодійного фонду UWCF Людмила Лисенко.

Донорство крові – добровільне надання своєї крові або її компонентів для подальшого переливання пацієнтам, які цього потребують. Пропаганда та участь в донорському русі є невід’ємною частиною моральних засад лікаря, медичного працівника обумовленого гуманізмом, добротою та милосердям.

Відділ лікувально-консультативної роботи НМУ
Профком студентів НМУ