БЛАГОДІЙНІ ЯРМАРКИ СТУДЕНТІВ ДЛЯ ДОПОМОГИ ХВОРИМ ДІТЯМ

19.02.2018

За два місяці 2018 року (січень-лютий) студенти медичного факультету №3 провели два благодійні ярмарки з метою збору коштів для дітей зі спінально м’язовою атрофією (СМА). Було зібрано близько 5000 грн.

Студенти власноруч виготовляли новорічні, різдвяні прикраси, листівки, речі на новорічну та різдвяну тематику. Ярмарки було проведено 11 січня та 14 лютого 2018 року. Ніхто не залишився байдужим до акцій – ні організатори, ні гості. Усі старались допомогти: матеріалами, фінансами, готовою продукцією, активністю чи просто моральною підтримкою. Ми вдячні всім за підтримку й віру в наші сили. До участі в благодійних ярмарках з кожним разом залучаються студенти інших факультетів. Так в ярмарку, який відбувся в День Святого Валентина взяли участь студенти медичного факультету №1 та медичного факультету №2.

Довідково: Спінальна м’язова атрофія — рідкісне нервово-м’язове захворювання, що супроводжується втратою мотонейронів та прогресуючою атрофією м’язів, що призводить до ранньої інвалідності. Захворювання спричинено генетичним дефектом у гені SMN1, який містить білок SMN. Низький рівень вмісту білка призводить до втрати функціонування клітин у передньому розі спинного мозку та атрофії м’язів. Творіть добро! Довкола багато дітей, які потребують нашої допомоги.

Деканат медичного факультету №3