БЛАГОДІЙНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ЗДОРОВ`Я «NMU HEALTHFEST»

26.10.2017

18-19 жовтня 2017 року у Національному медичному універститеті імені О.О. Богомольця відбувся перший благодійний фестиваль здоров’я «NMU Health Fest».

Вкотре команда Студентського парламенту піклується про діток, які борються з онкологічними захворюваннями. Метою фестивалю стала популяризація здорового способу життя, поширення інформації про важливість своєчасної діагностики та обстежень і найголовіше, чого прагнули активісти СП – подарувати хвилинки щастя діткам, показати, що кожна мить життя повинна бути наповнена щастям, позитивом і вірою в найкраще. В перший день фестивалю можна було перевірити своє фізичне та моральне здоров’я, дізнатися багато нового про своє тіло, поласувати смаколиками, придбати для себе книжки, медичний одяг, поринути в світ мистецтва , переглядаючи роботи (картини) талановитих художників-медиків та просто провести час з користю.

На сьогодні дуже важливою проблемою залишається захворюваність молодих людей на ВІЛ/СНІД. Згідно з даними Центру контролю захворювань, один з трьох ВІЛ-інфікованих в Україні не знає про свій ВІЛ-статус. Багато хто з них через незнання заражають людей. Єдиним надійним методом діагностики ВІЛ-інфекції є лабораторне тестування! Тому студенти організували окремий пункт для безкоштовного обстеження на ВІЛ, де кожен бажаючий міг анонімно пройти тестування.

Другий день фестивалю був присвячений тренінгам і лекціям. Наші студенти охоче приєдналися до прослуховування лекції з психології від Олександра Авдєєва, в якій була висвітлена тема про «Психічні стани, що призводять до появи соматичних проявів. Розлади психіки, пов’язані із турботою про здоров’я». «Що таке сексуальність? Інтимне життя для медиків та які основні перешкоди на шляху задоволення? – на ці всі питання слухачам на лекції з сексології дала відповідь тренер міжнародного центру Expert education Марина Медвинська. Це був лише старт для проведення благодійних фестивалів такого формату.

Студентський парламент