ЧЕРГОВА ДИСКРЕДИТАЦІЙНА КАМПАНІЯ ПРОТИ НМУ… ЧИ ПРОДОВЖЕННЯ СТАРОЇ?

27.02.2015

З кінця 2012 року приватна фірма з надання ритуальних послуг «Петро великий» орендує приміщення площею 10 кв. метрів на цокольному поверсі патологоанатомічного корпусу НМУ, що розміщений на вулиці Мечникова. 

Грубо кажучи, дане підприємство розмістило на території патологоанатомічного відділення магазин з продажу ритуальних товарів. Сам по собі цей факт є не лише аморальним, а й незаконним оскільки порушує постанову Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров’я, вищих медичних навчальних закладах та наукового-дослідних установах» (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1138-96-%D0%BF#n11) та наказ Міністерства охорони здоров’я України від 12.05.1992 №81, якими не передбачено розміщення магазинів непродовольчої групи товарів (ритуального призначення), а приміщення і корпуси патологоанатомічних відділень повинні використовуватись виключно за призначенням.

Не дивлячись на очевидну незаконність розміщення подібної установи на території патанатомічного відділення, Фонд державного майна України, що є розпорядником держмайна все ж уклав угоду з ПП «Петро великий» терміном на 3 роки.

Далі цікавіше. Не дивлячись на те, що офіційно підприємство орендує лише 10 метрів квадратних, під час своєї роботи вони використовують значно більшу площу, оскільки ці самі товари ритуального призначення на орендованій площі лише зберігаються, а для продажу виставляються на прилеглу територію, що досягає 40! квадратних метрів.
Крім того, орендар порушує 2 пункти орендного договору, оскільки орендна плата поступає з затримкою. Другий пункт стосується поточного ремонту приміщень, що згідно договору про оренду орендатор має здійснювати за свій рахунок. Даний ремонт не був виконаний за більш ніж дворічну! історію оренди приміщення, але представники орендатора чомусь обвинувачують нову адміністрацію, що керує університетом менше року у тому, що їм нібито чиняться перешкоди в здійсненні даного ремонту.

Також орендаря протягом тривалої історії оренди зовсім не засмучував незадовільний стан приміщень які їм винаймаються, до того часу як він не отримав лист від адміністрації університету, що містив інформацію про порушення пунктів договору та прохання ініціювати процедуру розірвання контракту і покинути займане приміщення. Фонд державного майна України при цьому ігнорує порушення у роботі орендаря так само як були проігноровані закони яким суперечить саме укладання договору оренди з метою продажу ритуальних товарів на території патологоанатомічного корпусу.

Тепер же представники згаданого підприємства, після тривалої історії переписки з адміністрацією увімкнули брудну інформаційну кампанію по телебаченню та в інтернеті, здійснюючи наклеп на адміністрацію університету, вигадуючи історії про те, що їм заважають робити ремонт який вони були зобов’язані зробити ще 2 роки тому і перешкоджають потраплянню на територію корпусу. Останнє виглядає особливо абсурдним, оскільки ніхто не завадив їм провести знімальну групу на орендовану територію, тим паче, що якби таке перешкоджання дійсно мало місце бути, директор фірми могла б викликати наряд міліції та скласти адміністративний протокол, чого звичайно зроблено не було через відсутність правопорушення. Про ремонт який зі свого боку почала робити адміністрація університету фірма була попереджена письмово за 2 місяці до початку робіт.

Прикрим виглядає і той факт, що О.М. Хижняк який вважає себе поборником корупції, давши інтерв’ю у відверто замовній телепередачі, став інструментом захисту фінансових інтересів третіх осіб, а ніяк не інтересів Національного медичного університету.
Саме ж приміщення дійсно потребує нагального ремонту, що доводить акт СЕС складений при обстеженні приміщення на запит адміністрації НМУ. Цитата: «Станом на день обстеження всі підвальні приміщення, в яких розташований морг потребують проведення капітального ремонту з заміною всіх інженерних мереж, в т.ч. обладнання механічною вентиляцією та холодильним обладнанням».

Не дивлячись на брудну інформаційну атаку адміністрація НМУ сповнена рішучості припинити аморальну і незаконну торгівлю на території ритуального приміщення, а також реалізувати свої права балансоутримувача, здійснивши капітальний ремонт зазначених приміщень (з наданням патологоанатомічному відділенню секційної зали на час ремонту), обладнавши їх згідно санітарно-гігієнічних норм та створивши гідні умови для покійних, сприятливі для роботи патологоанатомічного відділення і здійснення там навчального процесу

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця