ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ «КЛУБУ ВИПУСКНИКІВ НМУ»

26.10.2016

25 жовтня 2016 р. відбулося засідання проекту «Клуб випускників НМУ» до 175-річчя Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, яке було організовано фармацевтичним відділенням Товариства молодих вчених і спеціалістів.

Слухачам заходу було представлено дві лекції випускниць фармацевтичного факультету. Першим доповідачем стала Катерина Мурланова, асистент кафедри фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії НМУ імені О.О. Богомольця, PhD студентка Аріельського Університету (Ізраїль). У своїй доповіді «PhD навчання за кордоном. Як отримати науковий грант?» Катерина поділилася досвідом пошуку наукових грантів, а також розповіла про особливості написання PhD в Аріельському Університеті. Доповідач окреслила, якими знаннями та практичними навичками повинні оволодіти студенти для написання наукових робіт, участі в конференціях та отримання наукових грантів.

Ще одна лекція, що викликала жвавий інтерес та дискусію у гостей, була присвячена реєстрації лікарських засобів. Її прочитала Марія Гринько – спеціаліст з реєстрації лікарських засобів фармацевтичної компанії. У своїй лекції Марія ознайомила присутніх із основними етапами процесу реєстрації, нормативними документами, що регламентують такий вид діяльності, а також розповіла про контролюючі органи. Лектор охоче поділилася своїм власним досвідом, тонкощами роботи в цій сфері фармацевтичної галузі, її перевагами та недоліками.

На завершення присутні студенти розповіли про власні враження від зустрічі та висловили побажання щодо тематики наступних засідань проекту «Клуб випускників НМУ».

Рада Товариства молодих вчених і спеціалістів