ЧЕРГОВИЙ ВЕБІНАР, ПРИСВЯЧЕНИЙ НАПИСАННЮ ПІДРУЧНИКА “УКРАЇНСЬКА МОВА ЯК ІНОЗЕМНА”

02.04.2018

30 березня 2018 року на кафедрі україністики НМУ відбувся черговий робочий вебінар, присвячений написанню підручника «Українська мова як іноземна».

Участь у вебінарі взяли представники всіх кафедр медичних університетів України, де навчаються іноземні студенти. Це вже другий вебінар, присвячений проблемі укладання підручника, на якому обговорювались не лише структура та тематичне наповнення, а й окремі уроки, створені майбутніми авторами підручника. Вебінар є свідченням плідної співпраці викладачів кафедри та їхніх колег з вищих навчальних медичних закладів України. Наразі мета такої співпраці – створити єдиний національний підручник для вивчення державної мови іноземними студентами-медиками, які навчаються в Україні і для яких навички комунікації потрібні не лише на побутовому, а й на фаховому рівні і є надзвичайно важливими для проходження практики в українських клініках.

Наступний вебінар заплановано на 17 квітня 2018 р. Завершення роботи над підручником планується до кінця поточного року.

Кафедра україністики