ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ВОЛОДИМИРА ЮРИЧКА – ВІДДАНОГО ПАТРІОТА УКРАЇНИ

03.04.2018

Вже більше трьох років минуло з трагічного дня загибелі Володимира Юричка, студента 3 курсу медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Він був одним з кращих студентів. Майбутній лікар не готувався до війни та війна покликала його у лави захисників України, яку він любив понад усе.

Володимир народився 3 квітня 1994 року у Самборі Львівської області в родині лікарів. З перших днів Революції Гідності був серед її найактивніших учасників, а після поранення на Майдані одним з перших поїхав на Схід України зі зброєю в руках захищати її незалежність. Під час формування добровольчого батальйону «Айдар» записався добровольцем. Працював санітаром на передовій, пізніше — помічником кулеметника. У липні-серпні 2014 року став кулеметником розвідувально-диверсійного загону. 13 серпня 2014 року Володимир Юричко загинув в ході виконання бойових завдань.

В Університеті на честь Героя відкрито меморіальну дошку, започатковано міжуніверситетський волейбольний турнір імені Володимира Юричка, аудиторія №4 морфологічного корпусу носить його ім’я, а найкращі студенти Університету отримують іменну стипендію імені Володимира Юричка.

Світла і вічна пам’ять Герою!