ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ НА КАФЕДРІ ПЕДІАТРІЇ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

22.12.2016

19-20 грудня 2016 року відбувся День відкритих дверей на кафедрі педіатрії післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Захід організовано Інститутом післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця. Його відвідали студенти медичного факультету №3, випускники 2017 року та співробітники деканату медичного факультету №3.

Завідувач кафедри педіатрії післядипломної освіти, професор Юрій Марушко прочитав для майбутніх лікарів педіатрів лекцію про актуальність професії лікаря-педіатра, зробив акценти на зміну структури захворюваності у дітей в бік інфекційної патології, травм та хірургічної патології, ознайомив студентів із клінічними базами кафедри, професорсько-викладацьким складом кафедри, зупинився на особливостях викладання педіатрії під час навчання в інтернатурі.

Також для студентів була проведена екскурсії клінічною базою кафедри, яка знаходиться в дитячій клінічній лікарні №8 міста Києва (вул. Мельникова, 18). Також відвідувачі заходу мали змогу побувати на базі кафедри в дитячій клінічній лікарні №5 міста Києва (вул. Вернадського, 53).

Студенти ознайомилися із доробками кафедри, підручниками, посібниками з актуальних питань педіатрії, що опублікували співробітники кафедри, побувати в фантомному класі, ознайомитися із апаратурою для наукових досліджень, взяти участь у проведені наукових робіт на кафедрі.

В подальших планах студентів факультету відвідати інші бази кафедри – ДП «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України» (м. Київ, вул. Майбороди, 34) та познайомитися із провідними фахівцями цього закладу.

Деканат медичного факультету №3
Інститут післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця
Кафедра педіатрії післядипломної освіти