ДЛЯ КАФЕДРИ УРОЛОГІЇ НМУ ПРИДБАЛИ НОВЕ ОБЛАДНАННЯ – ЛАПАРОСКОПІЧНУ СТІЙКУ

07.02.2017

7 лютого 2017 року на кафедрі урології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, клінічна база якої знаходиться в Олександрівській клінічній лікарні м.Києва, відбулася презентація нового обладнання – лапароскопічної стійки (комплект для виконання малоінвазивних хірургічних втручань, зокрема, урологічних). Лапароскопічну стійку встановлено в операційному блоці урологічного відділення.

Демонстрація обладнання проходила за участю проректора з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професора Олександра Науменка, завідувача кафедри хірургії №4, професора Володимира Мішалова, заступника головного лікаря з хірургічної допомоги Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, кандидата медичних наук Ігоря Криворчука, а також співробітників кафедри та представників лікарні.

За словами ректора Університету, професора Катерини Амосової придбання нового обладнання – це чергове підтвердження того, що багато державних лікарень оснащенні не гірше, ніж приватні клініки з неспеціалізованими відділеннями, наприклад, хірургічними. «У порівнянні з приватними, в комунальних лікарнях набагато більший потік пацієнтів з широким спектром захворювань, що важливіше для до- і післядипломної підготовки лікарів, ніж демонстрація одномісних палат з євроремонтом», – зауважила ректор НМУ.

Як розповів завідувач кафедри урології НМУ імені О.О. Богомольця, професор Сергій Пасєчніков, нове обладнання на кафедрі дозволяє стати в ряд провідних та приватних клінік, де виконують складні урологічні операції. «Обладнання придбано за 2,6 млн грн та сприяння ректора Університету, професора Катерини Амосової. «Це вперше на кафедрі урології така потужна підтримка хірургічної діяльності, а таким чином і лікарня матиме ширші можливості для лікування пацієнтів. Ми можемо виконувати операції на нирках аж до часткового видалення, чи видалення пухлин, каменів та майже весь спектр операцій за рахунок такого обладнання з меншим травматизмом та кращим післяопераційним станом хворого. На обладнанні, яке університет закупив для потреб кафедри працюватимуть і кафедральні співробітники, і співробітники лікарні», – наголосив завідувач кафедри.

Заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, Ігор Криворчук зазначив: «Національний медичний університет не вперше передає та закуповує для загального користування і лікувального процесу дороговартісне сучасне обладнання. Це підвищує статус та рейтинг клініки, а також виводить її на абсолютно інший рівень лікування за допомогою малоінвазивної техніки».

Нагадаємо, протягом років каденції ректора Катерини Амосової для кафедр, які є клінічними базами Олександрівської лікарні, закуплено новітнє обладнання на суму понад 12 млн грн. Університет купує нове медичне обладнання і для інших клінічних кафедр Університету, які також розвиваються, а це і 3-тя лікарня, лікарня швидкої медичної допомоги, міські пологові будинки.

Прес-центр