ДНІ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ. БРЕЙН-РИНГ ЗІ СТОМАТОЛОГІЇ-2018

23.04.2018

19 квітня відбувся фінал 2018 року інтелектуального студентського змагання «Брейн-ринг зі стоматології». В лекційній аудиторії Стоматологічного медичного центру корпусу НМУ імені О.О.Богомольця зібрались команди з шести університетів України, а також численні вболівальники. На цей раз до Києва приїхали студенти  Вінницького національного медичного університету імені М.І.Пирогова (команда «Победіт»), ДЗ «Дніпропетровська медична  академія МОЗ України» (команда «Харизма»), Івано-Франківського національного  медичного університету (команда «Маргінали»), Ужгородського національного університету (команда «Синусліфтинг»), Харківського національного  медичного університету (команда «Рентгенологічна верхівка») і, звичайно, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (команда «Бор»).

Змагання були започатковані ще у 2000 році за ініціативи Студентського наукового товариства НМУ імені О.О.Богомольця, кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань (зав. кафедри професор О.В.Савичук) і Асоціації профілактичної та дитячої стоматології України (Президент – професор Л.О. Хоменко). Змагання активно розвивались, поширювались, до них залучались студенти з різних міст і навіть країн. Кожна Гра ставала святом творчості, ерудиції, заглиблення у майбутню професію, ентузіазму і натхнення. І цьогорічна Гра не стала винятком.

17 березня цього року відбувся відбірковий тур Гри на базі Вінницького національного медичного університету імені М.І.Пирогова, і ось команди-переможці – в Києві. Організатором і постійною ведучою Гри є декан стоматологічного факультету імені О.О. Богомольця професор Наталія Біденко. До складу журі цього року увійшли викладачі НМУ імені О.О. Богомольця та гості: професори Лариса Хоменко, Людмила Яковенко, доценти Володимир Мельник (Ужгород), Олександр Грибан, Олександр Несін, Василь Вознюк, Сергій Поліщук (Вінниця), Тетяна Каміна (Харків), асистенти Олег Кошкін (Івано-Франківськ), Андрій Зелінський (Дніпро), а також представник офіційного партнера Гри компанії 3М Ганна Свінцицька.

Гра традиційно складалась з кількох конкурсів: представлення команд та їх власних запитань, конкурс бліц-питань, конкурс питань для творчого осмислення, відповіді на які оцінювало журі, конкурс капітанів, конкурс «домашнє завдання». Учасники продемонстрували яскраву, потужну гру, що дивовижно поєднала інтелект з артистизмом і нікого не залишила байдужими.

За результатами гри перемогла команда “Бор” з НМУ імені О.О.Богомольця. Друге місце посіла команда з Івано-Франківська, третє – команда з Харкова. Усі команди були відзначені призами спонсорів (ТОВ 3М Україна, компанії Стаміл, видавництв ГалДент, Книга Плюс, журналу Дентал Клуб, Української асоціації цифрових стоматологічних технологій). Проте в дійсності переможців і переможених не було – перемогла творчість, любов до обраної професії, відданість улюбленій справі; організатори ж щиро вдячні Університету за можливість проведення свята студентського інтелекту в рідних стінах.

 

Деканат стоматологічного факультету