ДОЦЕНТ КАФЕДРИ ПЕДІАТРІЇ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ПРОЙШЛА СТАЖУВАННЯ ЗА ФРАНЦУЗЬКО-УКРАЇНСЬКОЮ ОСВІТНЬОЮ ПРОГРАМОЮ

13.02.2018

Доцент кафедри педіатрії післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Тетяна Гищак з 28 січня по 4 лютого 2018 року проходила стажування в рамках французько-української освітньої Програми для українських фахівців у сфері охорони здоров’я та фармації. Метою проекту було ознайомлення вітчизняних лікарів та співробітників медичних університетів із моделями охорони здоров’я, роботою медичних установ та системою підготовки медичних кадрів у Франції.

Проект організовано французькою неурядовою громадською організацією «Асоціація французько-української співпраці у сфері охорони здоров’я та фармації» (ASFUDS) та Світовою федерацією українських лікарських товариств (СФУЛТ) у співпраці з Українським лікарським товариством у Львові (УЛТ). Навчальна програма складалася з 5 навчальних модулів (загалом 72 години). Кожен учасник отримав сертифікат.

За час проходження стажування учасники програми ознайомилися з діяльністю Берлінського медичного університету Шаріте; медичного факультету Університету імені П’єра і Марії Кюрі. Учасники програми відвідали ряд провідних клінічних установ Парижу і Мецу. Серед них – відділення акушерства та гінекології Дитячого клінічного центру Робера Дебре, відділення анестезіології та реанімації Клінічного центру Кошен, відділення ургенції шпитального центру в Кламарі: відділення радіології Шпиталю Hôtel-Dieu, відділення кардіології Європейського Шпиталю Помпіду, Регіональний шпитальний центр Мецу. Зокрема у відділенні кардіології Шпиталю Помпіду Гищак Т.В. ознайомилася з методикою навчання студентів та інтернів на ЕХОКГ-симуляторі, брала участь у проведенні велоергометрії і трьохвимірної ехокардіографії.

Кафедра педіатрії післядипломної освіти