ДРУГИЙ КУРС ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО КОМІТЕТУ “СЕРЦЕ ТА СУДИНИ”

21.03.2018

15-17 березня 2018 року відбувся 2 курс Європейського освітнього комітету (СЕЕА, Committee for European Education in Anaesthesiology) «Серце та судини» за підтримки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та Асоціації анестезіологів України. Освітній курс тривав 3 дні, а його програма включила оновлені базові лекції провідних українських спеціалістів та велику частину практичного та інтерактивного навчання – відео-демонстрації, майстер класи з фантомами та волонтерами, симуляції клінічних сценарієв.

Учасники курсу мали можливість набути та відпрацювати навички серцево-легеневої реанімації, інтраопераційного гемодинамічного моніторингу, трансезофагальної ехокардіографії, ультразвукового (УЗ) контролю венозного доступу та УЗ-протоколів діагностики серця в інтенсивній терапії. У курсі брали участь 40 учасників з різних регіонів України, серед них лікарі різних спеціальностей – анестезіологи, лікарі невідкладних станів, кардіологи.

Комітет СЕЕА об’єднує понад 100 країн учасників та пропонує освіту для анестезіологів за стандартною програмою. Весь освітній цикл складається з 6 курсів, та охоплює всі галузі анестезіології, інтенсивної терапії, невідкладної медицини та медицини болю. Восени 2018 року заплановано 3 курс СЕЕА присвячений невідкладній медицині та інтенсивній терапії.

Інститут післядипломної освіти