ДИПЛОМИ ПРО ЗАКІНЧЕННЯ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ ОТРИМАЛИ ІНОЗЕМНІ СТУДЕНТИ-ВИПУСКНИКИ

02.07.2018

Урочисті заходи з нагоди вручення дипломів про закінчення Університету 140 випускникам 2018 року з 29 країн світу відбулись 29 червня.

Серед почесних гостей – Надзвичайний і Повноважний Посол Узбекистану в Україні Пан Алішер Хабібуллайович Абдуалієв, представники дипломатичних посольств Азербайджану, Афганістану, Ізраїлю, Іраку, Ірану. Привітати випускників прийшли професори, проректори, декани, завідувачі кафедр, викладачі, батьки та друзі.

Відкриваючи урочистий захід, проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професор Олеся Линовицька наголосила, що Університет імені О.О.Богомольця має славетну історію і багаті наукові та педагогічні традиції, які сьогодні гармонійно поєднуються з сучасними інноваційними методами викладання і надають студентам можливість отримувати якісну сучасну освіту.
Університет активно проводить наукові дослідження в Науково-дослідному інституті експериментальної і клінічної медицини, Інституті гігієни та медичної екології, в лабораторіях кафедр, які оснащені сучасним обладнанням. До складу Університету входить Стоматологічний медичний центр, який є одним з найбільших в Європі.
Університет тісно співпрацює з Британською радою (British Council) в Україні, завдяки чому було підготовлено 28 сертифікованих викладачів. З 2015 року постійно проводиться тестування APTIS на визначення знань англійської мови, яке успішно здали 129 викладачів Університету. Університет співпрацює з 82 зарубіжними медичними та освітніми установами, організаціями та асоціаціями, підприємствами та фондами, є засновником центру науки і співробітництва країн Європейської мережі університетів.

НМУ одним з перших серед медичних вузів України пройшов сертифікацію з управління якістю відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001: 2008 і отримав Міжнародний сертифікат якості.
Диплом Університету визнається у більшості країн світу, кількість студентів англомовної форми навчання з кожним роком зростає, підвищується рівень їх компетенцій.

За високі досягнення в навчанні під час урочистостей подяки Вченої ради університету та дипломи з відзнакою отримали випускники медичного факультету: громадянин Нігерії Едех Годвін Ученна, громадянки Нігерії Данджума-Карау Куіет Джемімах і Фаселука Абіола, громадянка Ірану Абеді Астанех Газал. За високі спортивні досягнення нагороджено дворазового чемпіона світу з шахів серед юніорів, громадянина Індії Упадхія Анвеш.
Зі словами привітань до учасників святкового заходу звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол Узбекистану в Україні Пан Алішер Хабібуллайович Абдуалієв.

Член-кореспондент НАМН України, Голова Вченої ради Університету професор Катерина Амосова привітала випускників, їх родичів та друзів, представників дипломатичного корпусу та наголосила, що нинішні випускники стали не лише свідками, а й безпосередніми учасниками тих важливих реформацій, які в останні роки відбулися в медичній освіті, наблизивши її до найкращих світових стандартів якості.
Важливим критерієм оцінювання конкурентоздатності Університету є національні та глобальні рейтинги, які відіграють значну роль в поширенні інформації про потенціал та досягнення в освітньому та науковому медичному середовищі. НМУ першим серед медичних закладів України пройшов незалежний зовнішній аудит міжнародної рейтингової системи Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings та отримав 3 зірки QS – це свідчення значних досягнень та великих потенційних можливостей Університету та ще один крок на шляху до авторитетного світового рейтингу. Важливою інноваційною подією стало впровадження в НМУ імені О.О.Богомольця структурованого об’єктивного клінічного іспиту, так званого ОСКІ, під час якого студенти мають можливість якомога краще на практиці засвоїти отриманні знання.

Зі словами вдячності від імені випускників виступили Едех Годвш Ученна (Нігерія), Упадхія Анвеш (Індія), Саріхані -Хуррамі Саміра (Азербайджан), Фаселука Абіола (Нігерія), Абеді Астанех Газал (Іран), Данджума-Карау Куіет (Нігерія), Гамуєв Газі (Азербайджан), Агамедова Тязегуль (Туркменістан), Мірхошімова Муяссир (Узбекистан), Федорова Олександра (Білорусь).

З вітальним словом до учасників урочистого заходу звернувся декан по роботі з іноземними студентами, доцент Володимир Сулік.
Всього цьогоріч випускниками Університету сталим 1599 лікарів і провізорів, із них 140 – іноземних громадян. 29 випускників отримали дипломи з відзнакою, четверо із них – іноземці.

Прес-центр