І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ДИСЦИПЛІНИ «ГІГІЄНА»

07.02.2018

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання їх творчої праці та згідно з Положенням про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 13 грудня 2012 року № 1410 на базі Національного медичного університету імені О.О.Богомольця 1-2 березня цього року відбудеться ІІ етап Всеукраїнської студентської Олімпіади з дисципліни «Гігієна».

Олімпіада з будь-якої навчальної дисципліни – це  додатково створена можливість для частини студентської молоді продемонструвати свої здібності, інтелект, результати своєї кропіткої праці протягом навчання в медичному університеті.

Завдяки невідступній позиції адміністрації університету на чолі з ректором Катериною Амосовою відновлення традиції проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Гігієна» на базі НМУ є для університету і для кафедри гігієни та екології №1 як опорної, одним із показників стимулювання розвитку профілактичних пріоритетів у медицині, можливості виявлення та заохочення до подальших наукових здобутків у царині гігієни студентів різного фахового спрямування.

Цього разу в І етапі олімпіади прийняли участь 8 студентів 3 і 5 курсів медичних факультетів № 1, 4, ФПЛЗСУ, серед яких були і досвідчені студенти, і зовсім юні студенти-науковці.

Олімпіада проходила в три етапи: письмові відповіді на тести з різних розділів гігієни, вирішення ситуаційної задачі, оцінка практичних вмінь та навичок при роботі з приладами.

З привітальним словом до студентів-учасників звернулись професор Сергій Омельчук, професор Василь Бардов, декан медичного факультету №4, професор Ігор Пельо, які висловили слова щирої підтримки молодим науковцям.

За результатами робіт для участі в ІІ етапі Олімпіади з дисципліни «Гігієна» оргкомітет І етапу рекомендував студентів-переможців І етапу Гусака Володимира Івановича (студент 3 групи 3 курсу ФПЛЗСУ), Павленка Романа Олександровича (студент 17 групи 3 курсу медичного факультету №1) і Мулика Ростислава Миколайовича (студент 17 групи 3 курсу медичного факультету №1).

Для успішного проведення олімпіади з дисципліни «Гігієна» значний обсяг роботи виконали голова журі, Директор Інституту гігієни та екології, професор С.Т.Омельчук, староста студентського наукового гуртка кафедри М.О. Гончаренко та члени апеляційної комісії професор кафедри гігієни та екології №3 М.М. Коршун і професор кафедри гігієни та екології №2 Ю.О. Паустовський.

 

Оргкомітет І туру Олімпіади

з дисципліни «Гігієна»