ФАХІВЦІ КАФЕДРИ ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІЇ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ “ЕНДОМІЛАНО 2017” (ІТАЛІЯ)

05.04.2017

З 24 по 28 березня співробітники кафедри оториноларингології (завідувач кафедри професор Дєєва Ю.В., доцент Діхтярук О.В. та асистент Коновалов С.Е.) відвідали майстер-клас з ендоскопічної та пластичної хірургії “Ендомілано 2017”, який проходив у м.Мілан (Італія). Протягом 5 днів найвідоміші фахівці оториноларингологи Европи та Америки обговорювали актуальні питання сучасної ендоскопічної та естетичної хірургії ЛОР-органів.

У конференції брали участь оториноларингологи та щелепно-лицеві хірурги з 66 країн світу. В фокусі уваги фахівців знаходились питання міждисциплінарних підходів до хірургії основи черепа, орбіти, видалення пухлин краніофасціальної ділянки. Обговорювались питання малоінвазивної ендоскопічної хірургії, симультантних хірургічних втручань, ролі підготовки кадрів у попередженні ускладнень при ендоскопічних втручаннях в порожнині носа.

Окрема секція була присвячена естетичній та реконструктивній ринохірургії. Були розглянуті проблеми відбору, діагностики порушень форми та функції носа, співвідношення естетичної та функціональної ринохірургії. Секція мала назву “Складні хірургічні втручання на носі”. Найвідоміші фахівці Італії, Великої Британії, Німеччини, США, Бразилії, Південної Кореї демонстрували випадки з власної практики, які були надзвичайно складними для досягнення успішного результату. Напружена 12 годинна щоденна робота конференції закінчилась підсумковим засіданням, на якому організатори конференції нагадали найбільш яскраві моменти роботи і висловили надію на зустріч через 2 роки — у 2019 році у Мілані.

Відділ лікувально-консультативної роботи