ФАХІВЦІ НМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ «ЗДОРОВ’Я ТА БЕЗПЕКА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В ЗОНІ КОНФЛІКТУ НА СХОДІ УКРАЇНИ»

15.05.2018
10-12 травня група науковців гігієнічних кафедр Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у складі завідувача кафедри гігієни та екології №1, член-кореспондента НАМН України, професора В.Г. Бардова, директора Інституту гігієни та екології НМУ, професора С.Т. Омельчука, декана медичного факультету №4, професора І.М. Пельо та завідувача кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини, професора А.М. Гринзовського взяли участь у роботі науково-практичної конференції «Здоров’я та безпека навколишнього середовища в зоні конфлікту на Сході України», яка проходила на базі Наукового центру превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя Міністерства охорони здоров’я України.
Конференція проводилась за активної підтримки та за участі провідних фахівців Представництва НАТО в Україні в рамках Програми НАТО «Наука для миру та безпеки». Основною метою семінару-конференції було обговорення результатів наукових досліджень та обмін знаннями про стан здоров’я і безпеку навколишнього середовища, що виникають внаслідок конфлікту; розширення досліджень для вивчення і вирішення питань, які дозволять розробити політику і сприяти збереженню здоров’я людей та цілісність екосистем для сучасних та майбутніх поколінь в Україні та прилеглих районах.
До програми  конференції була включена доповідь «Агрохімікати як потенційна загроза громадському здоров’ю в зоні конфлікту», з якою виступили професори В.Г. Бардов та С.Т. Омельчук.
Інституту гігієни та екології