ФАХІВЦІ НМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В КОНФЕРЕНЦІЇ “АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОЇ ОРТОПЕДІЇ ТА ТРАВМАТОЛОГІЇ”

13.05.2017

11-12 травня 2017 року в м. Чернігів, відбулась ІІІ науково-практична конференція з міжнародною участю для молодих вчених “Актуальні проблеми сучасної ортопедії та травматології”.  Організаторами заходу виступили Міністерство охорони здоров’я України, Національна академія медичних наук України, ДУ “Інститут патології хребта та суглобів імені проф. М.І. Ситенка НАМН України”, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, ВГО “Українська асоціація ортопедів-травматологів”.

Урочисту церемонію відкриття розпочав Президент Української асоціації ортопедів-травматологів, професор Микола Корж. З вітальним словом до учасників конференції виступили: президент Асоціації ортопедів-травматологів, академік Георгій Гайко, професор Сергій Страфун, представники НМУ імені О.О. Богомольця – завідувач кафедри дитячої хірургії професор Анатолій Левицький, завідувач кафедри травматології та ортопедії Олександр Бур’янов.

Метою даної конференції було висвітлення ролі і внеску молодих вчених та спеціалістів у досягнення сучасної вітчизняної медичної науки, посилення ефективності наукових розробок молодих вчених та їх практичне застосування. В ході конференції було обговорено широке коло проблем ортопедії та травматології, зокрема в напрямках: реконструктивно-відновлювальна хірургія при захворюваннях та травмах хребта, патології суглобів та кісток, ендопротезування суглобів, дитяча ортопедія та травматологія, кісткова онкологія, надання допомоги у випадках політравми та бойової травми.

Під головуванням завідувача кафедри травматології та ортопедії, віце-президента Асоціації травматологів та ортопедів України Олександра Бур’янова проведено майстер-клас «Надання допомоги постраждалим з політравмою та шоком»  з елементами навчання за програмою  American College of Surgeons «Advance Trauma Life Support» (ATLS). Окрім лекцій було передбачено відпрацювання практичних «сценаріїв» з умовними постраждалими, заняття на муляжах і наглядна демонстрація індивідуальної та командної роботи з надання екстреної медичної допомоги в умовах приймального відділення.

В секції дитячої ортопедії та травматології було заслухано 18 доповідей, серед яких 5 від колективу молодих вчених кафедри дитячої хірургії НМУ імені О.О. Богомольця.

В рамках конференції було проведено конкурс на найкращі наукові роботи молодих вчених з відзначенням їх грошовими преміями і дипломами та організацією стажування за кордоном за підтримки ВГО “Українська асоціація ортопедів травматологів”. Диплом 1 ступеня отримав студент 4 курсу, медичного факультету №1,  член студентського наукового товариства, гуртківець кафедри травматології та ортопедії НМУ імені О.О. Богомольця Вадим Шаповалов. Вітаємо переможця!

Кафедра дитячої хірургії