ФАХІВЦІ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВСЕСВІТНЬОМУ КОНГРЕСІ СТОМАТОЛОГІВ

19.09.2016

З 7 по 10 вересня 2016 року у м. Познань (Польща) проходив 104-й щорічний Конгрес Всесвітньої стоматологічної федерації (FDI) – міжнародний конгрес з потужною науковою програмою, сформованою з найкращих спікерів з 30 країн світу. Конгрес FDI традиційно збирає в одному місці «важковаговиків» міжнародної стоматологічної спільноти, кожен з яких є провідним спеціалістом в тій чи іншій області сучасної стоматології. Цього року Конгрес зібрав понад 10000 учасників майже з усіх країн світу. До української делегації увійшли викладачі, аспіранти, інтерни та студенти стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Цього разу вперше на Конгресі було проведено Український день – 10 вересня 2016 року, де виступали українські фахівці, в тому числі зі стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. Свої доповіді англійською мовою у цей день представили асистент кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань НМУ імені О.О. Богомольця В.Слабковський та аспірант цієї ж кафедри О.Лютіков. Наукові розробки молодих українських вчених були сприйняті аудиторією з великим інтересом.

На науковій сесії «Free communications» з доповідями виступили доцент кафедри терапевтичної стоматології НМУ імені О.О. Богомольця Ю. Коленко та аспірант цієї ж кафедри І.Воловик.

На секції «Endodontics» постерну доповідь представила випускниця НМУ імені О.О.Богомольця 2016 р., лікар-інтерн О. Васильєва.

Українські науковці мали можливість не лише представити результати власних досліджень, виконаних на сучасному рівні, але і познайомитись з новими розробками фахівців з різних країн в галузі стоматології.

Деканат стоматологічного факультету