ФАХІВЦІ УНІВЕРСИТЕТУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В КОНФЕРЕНЦІЇ «ІННОВАЦІЙНІ НАПРЯМКИ В ГЕНЕТИЧНІЙ ТА РЕГЕНЕРАТИВНІЙ МЕДИЦИНІ»

15.11.2017

9-10 листопада 2017 року на базі ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України» відбулася Наукова конференція з міжнародною участю «Інноваційні напрямки в генетичній та регенеративній медицині».

Конференція була присвячена актуальним питанням регенеративних технологій в різних напрямках клінічної медицини та медичної науки. Під час наукового заходу відбулося 2 пленарних та 5 секційних засідань, а також 1 майстер-клас. Організатори підготували насичену та різноманітну програму заходу, на якому були представлені останні медичні тренди, досягнення і найяскравіші наукові розробки не лише вітчизняних, але й зарубіжних фахівців з Німеччини, Великобританії, Польщі та інших країн.

Конференція розпочалася з вітального слова учасникам та організаторам від Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, який є куратором галузі охорони здоров’я. Віце-прем’єр підкреслив важливе значення розвитку інновацій у медичній галузі та окреслив значну роль установ-організаторів конференції у становленні тренду регенеративної медицини в нашій державі. Також учасників конференції привітав президент Національної академії медичних наук України, академік НАМН України Віталій Цимбалюк та директори установ-співорганізаторів – академіки НАМН України Генадій Бутенко та Георгій Гайко.

Секції, присвячені фундаментальним дослідженням відкрили з доповідями член-кореспондент НАМН України, професор Наталія Горовенко та член-кореспондент НАМН України, завідувач кафедри ембріології і гістології НМУ, професор Юрій Чайковський. Також серед представників Національного медичного університету імені О.О. Богомольця були доповідачі: к.мед.н. Олег Петренко із доповіддю «Використання дермального еквіваленту у лікуванні хронічних ран шкіри»; декан медичного факультету №2, доцент Наталія Літвінова із доповіддю «Застосування рекомбінантних ростових факторів та мультипотентних мезенхімальних стовбурових/стромальных клітин із жирової тканини у лікуванні хронічної критичної ішемії нижніх кінцівок»; директор Стоматологічного медичного центру, професор Андрій Копчак із доповіддю «Дослідження впливу стовбурових клітин та плазми, збагаченої факторами росту (PRGF®-ENDORET®) на репаративну регенерацію кісткової тканини».

Широко було розкрито тематику можливостей регенерації кісткової та хрящової тканини за допомогою технологій регенеративної медицини на секції травматології та ортопедії. Науковий резонанс створили доповіді член-кореспондента НАМН України Сергія Страфуна «Регенеративні технології в реконструктивній хірургії верхньої кінцівки» та завідувача біотехнологічної лабораторії ilaya regeneration, старшого наукового співробітника ДУ «Інститут генетичної та регенеративної медицини НАМН України» Дмитра Олександровича Зубова.

Деканат медичного факультету №2