ГУРТОЖИТКИ СТУДЕНТСЬКОГО МІСТЕЧКА НМУ ГОТОВІ ДО ЗАСЕЛЕННЯ СТУДЕНТІВ

26.08.2016

Напередодні нового навчального року ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професор Катерина Амосова відвідала всі гуртожитки університету, що на вул. Шутова 14. Катерина Амосова перевірила стан виконання робіт та готовність гуртожитків з додержанням санітарних, екологічних та протипожежних норм до заселення студентів.

Територія студмістечка впорядкована та приведена у зразковий стан.

За словами завідувачів гуртожитків, вже завершені всі ремонтні роботи, встановлено нові підлоги, завершено ремонт студентських кухонь. «Зроблені нові стелі, відремонтовано читальні зали для студентів, проведені внутрішні малярні роботи. В усіх кімнатах поміняні вікна і двері, капітально відремонтовані санвузли та туалети, встановлені нові унітази та умивальники, а також сучасні душові кабіни», – розповіли завідувачі гуртожитків студентського містечка НМУ.

Відремонтовані гуртожитки сприяють успішному навчанню і побуту, так вважає директор Інституту гігієни та екології, професор Сергій Омельчук: «Студмістечко для мене – історичні споруди, бо я там починав свій студентський шлях. Гуртожитки були введенні в експлуатацію в 1967 році. З цього часу жодного капітального ремонту не було. А гуртожитки коридорного типу, тривалий час вміщали по 5 ліжок (кімнати великої площі). Всі комунікації в гуртожитку працювали з величезним навантаженням: щорічно приблизно 200-250 осіб додатково до вказаної норми там проживали. Навантаження було і на електромережу, і на санвузли, і на кухні та душові», – наголосив Сергій Омельчук.

Першим, з чого почала роботу нова адміністрація університету, було приведення до зразкового вигляду території студмістечка (раніше там були гаражі та гуляли бродячі собаки).  Відремонтовані всі гуртожитки університету.

Капітальний ремонт гуртожитків став можливим завдяки додатковим коштам, які адміністрація університету на чолі з ректором, професором Катериною Амосовою, вишукала із спеціального фонду. Одним із джерел спецфонду є Інститут гігієни і екології, який вже 3 роки очолює професор Сергій Омельчук.

На сьогодні повністю відремонтовано туалетні кімнати, умивальники, кухні, замінені всі вікна ( в тому числі й у підвалі). Двері та підлога замінені на поверхах гуртожитків. В гуртожитку №4 відведено приміщення для засідань студентського самоврядування, в гуртожитках функціонують спортивні зали, є пральні кімнати, які обладнані пральними машинами.

«Те, що сьогодні робить керівництво університету для покращення побутових умов та умов навчання студентів – правильний шлях, який сприяє і успішному набору, і навчанню. В 21 столітті жити в тих умовах в яких студенти жили раніше – недопустимо», – вважає директор Інституту гігієни і екології.

Окремо варто згадати про благоустрій та озеленення студентського містечка – сьогодні це візитівка території та її мешканців – студентів НМУ.

Адміністрація університету на чолі з ректором Катериною Амосовою вже протягом двох років втілює в життя всі проекти та задуми академічної спільноти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, а також дбає про те, щоб студенти почувались затишно та мали належні умови як для навчання, так і для проживання.

Прес-центр