ІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ДИСЦИПЛІНИ “МЕДИЧНА БІОХІМІЯ”

18.04.2017

13-14 квітня 2017 року на базі кафедри біоорганічної та біологічної хімії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Медична біохімія».

В урочистому відкритті заходу взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко; завідувач кафедри біоорганічної та біологічної хімії НМУ, професор Людмила Гайова; д.біол.н., академік НАН України, директор Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, професор Ганна Єльська; член-кореспондент АМН України, Головний учений секретар НАМН, професор Володимир Міхньов; директор Інституту гігієни та екології НМУ, професор Сергій Омельчук, директор НДІ експериментальної та клінічної медицини НМУ, професор Лариса Натрус.

Учасників заходу привітала завідувач кафедри біоорганічної та біологічної хімії НМУ, професор Людмила Гайова. Вона розповіла присутнім про багаторічну історію кафедри, яка цього року відзначатиме 155-й ювілей та побажала студентам-учасникам перемоги.

35 студентів з 18 вищих навчальних медичних закладів України, які представляють свої університети на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади привітала проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко. «Кафедра біоорганічної та біологічної хімії підтримує славні традиції великих вчених-педагогів і ви матимете можливість в цьому пересвідчитись, адже олімпіада – це не лише змагання, це і здобуття безцінних знань та досвіду, які бережуть та розвивають співробітники кафедри. Найцінніше сьогодні – це ваша участь в заході та спілкування з колегами для того, щоб стати в майбутньому гарними фахівцями та здобувати славу Батьківщині, демонструючи свої знання», – наголосила проректор.

Як зазначила голова журі Олімпіади, академік Ганна Єльська, біохімія –це королева біологічних наук. «Вона вивчає всі молекули, хімічні реакції, процеси, які відбуваються в організмі і лише їх органічне поєднання, відповідні умови обумовлюють здоров’я або хворобу людини. Сьогодні біохімія породила та об’єднала низку наук, які в сукупності складають науки про життя». Академік Ганна Єльська побажала, щоб кожен учасник олімпіади знайшов те місце, де відчуватиме себе в своїй стихії та зауважила «нехай це буде біохімія».

ІІ етап ВСО складався з 2 турів: теоретичний (відповіді на тестові завдання у вигляді слайд-шоу і розв’язки теоретичних завдань) та практичний (вирішення експериментальних завдань). Результати ІІ етапу Олімпіади з навчальної дисципліни «Медична біохімія»:

1 місце – Анастасія Фурман, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, 2 курс, медичний факультет №2.
2 місце – Олександр Демченко, Донецький національний медичний університет, 4 курс, 2 медичний
3 місце: – Ірина Кравець, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, 2 курс, медичний;
– Артем Бабич, Навчально-науковий центр «Інститут біології та медицини» Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 4 курс.

Після оголошення результатів та урочистого закриття заходу, в якому взяли участь проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько та завідувач кафедри біоорганічної та біологічної хімії НМУ, професор Людмила Гайова, учасників нагородили подарунками. Переможці отримали USB-накопичувачі та щоденники з логотипом олімпіади. Студенти, які брали участь у ІІ етапі ВСО побували на екскурсії в Науково-дослідному інституті експериментальної та клінічної медицини Національного медичного університету імені О. О. Богомольця та Музеї кафедри анатомії людини Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, а також відвідали Національний музей медицини України.

Прес-центр