ІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ФАРМАКОЛОГІЇ

18.04.2018

20-22 березня 2018 року у Національному фармацевтичному університеті (м.Харків) відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з фармакології. Учасниками змагань у медичній секції олімпіади стали студенти 3 курсу медичних/лікувально-профілактичних/педіатричних факультетів, переможці І етапу олімпіади; у фармацевтичній секції – студенти 3 курсу фармацевтичних факультетів, переможці І етапу олімпіади. Кількість учасників цьогорічних змагань – 48 студентів (28 медиків і 20 фармацевтів), але кількість навчальних закладів зросла з 15 до 16 – до фармакологічного олімпійського руху приєднався Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького.

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця був представлений командою фармацевтів (студенти фармацевтичного факультету Голік Ярослав та Федоренко Валерія) та медиків (студентка медичного факультету №3 – Салманова Елеонора та студент факультету підготовки лікарів Збройних сил України – Тетеря Олександр) під керівництвом професора Зайченко Ганни Володимирівни та доцента Кави Тетяни Володимирівни. За умовами проведення ІІ етапу Олімпіади, роботи студентів-фармацевтів та медиків оцінювалися окремо. Теоретичний тур складався з 15 завдань відкритого типу та тривав 2 години. Другий тур – вікторина, полягав у командній роботі: протягом 50 хв. студентам необхідно було дати відповідь на 10 нестандартних запитань формату ситуаційних професійно-орієнтовних задач.

Диплом переможця ІІІ ступеню у фармацевтичній секції для нашого університету виборов Голік Ярослав. В запеклій боротьбі він обійшов 23 суперників, поступившись лише олімпійцям Національного фармацевтичного університету. Всі учасники Олімпіади отримали сертифікати та грамоти за окремі номінації, зокрема, Федоренко Валерія була відзначена грамотою за бездоганне знання лікарської рецептури. За результатами Всеукраїнської олімпіади з фармакології команда медиків Національного медичного університету імені О.О. Богомольця посіла 2 місце у командному заліку, команда фармацевтів – 3 місце. Призерам вручили дипломи та цінні подарунки (планшети). Всі без виключення учасники отримали сувеніри від організаторів та подарунки від спонсорів.
Окрему вдячність учасники Олімпіади висловлюють колективу кафедри фармакології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, завідувачу кафедри професору Зайченко Ганні Володимирівні та науковим керівникам команд – доцентам Каві Тетяні Володимирівні та Шумейко Олені Володимирівні за наданні знання, підготовку та підтримку упродовж всієї підготовки до Олімпіади.

Кафедра фармакології