ІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ПЕДІАТРІЇ

31.03.2017

30-31 березня 2017 року на базі кафедри педіатрії №5 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з педіатрії.

В урочистому відкритті заходу взяли участь: завідувач кафедри педіатрії №5, професор Віктор Лукашук; завідувач відділу наукової роботи студентів, професор Леонід Пінський, завідувач кафедри педіатрії №4, академік НАМН України Віталій Майданник; професор кафедри педіатрії №1 Олександра Тяжка, завідувач кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації, професор Микола Хайтович; професор кафедри педіатрії №2 з курсом медичної генетики та неонатології Сергій Кривопустов; професор ДУ «ІПАГ НАМН України» Олена Муквіч, а також гості та представники кафедр педіатрії НМУ.

З вітальним словом до учасників звернувся академік НАМН України Віталій Майданник. Він привітав учасників, які вже є переможцями олімпіад у своїх вузах та побажав успіху. «Найважливіше те, що сьогодні ви тут і зможете не лише взяти участь у Всеукраїнському змаганні з педіатрії, а й вдосконалити свої знання в обраній галузі».
Привітав студентів, які беруть участь в Олімпіаді і завідувач кафедри педіатрії №5, професор Віктор Лукашук. «Мені приємно, що така подія відбувається на кафедрі педіатрії №5 в Національному медичному університеті. Педіатрія – це значна складова медицини, а ви – її кращі представники майбутнього. Обов’язок лікаря 21 століття – постійно розвиватися та вдосконалювати свої знання, а нагородою за працю сьогодні будуть вдячні маленькі пацієнти та їхні батьки завтра. Дуже важливо, що ви вмієте поєднувати навчання в університеті, підготовку до КРОК ІІ з участю у Всеукраїнській олімпіаді. Ваша участь визначальна ще й тому, що це запорука ваших подальших життєвих перемог, становлення як фахового лікаря та ствердження в наукових дослідженнях», – наголосив завідувач кафедри. Побажали успіхів студентам-учасникам завідувач відділу наукової роботи студентів, професор Леонід Пінський а також члени журі.

В ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з педіатрії взяли участь 33 учасники з 12 ВНМЗ та міст України: Києва, Вінниці, Івано-Франківська, Запоріжжя, Чернівців, Тернополя, Одеси, Сум, Харкова та Дніпра.

За умовами проведення ІІ етапу Олімпіади передбачалось оцінювання теоретичних та практичних знань студентів. Захід проходив в режимі зашифрованості, коли кожен учасник самостійно обрав свій порядковий номер. Один із учасників Олімпіади обрав варіант завдань для всіх. Теоретична частина завдань складалася з 50 тестів та 5 клінічних задач, практична – завдання зі складання та інтерпретації лабораторних аналізів і клінічних випадків з різних розділів педіатрії, наведених на фото.

Журі під головуванням завідувача кафедри педіатрії №5, професора Віктора Лукашука визначило переможців Олімпіади в особистій першості за сумарною кількістю балів за результатами виконання конкурсних завдань.

1 місце – Дьорді Карольі (Івано-Франківський національний медичний університет)
2 місце – Тетяна Чернухо (Національний медичний університет імені О.О. Богомольця)
3 місце – Дмитро Ассонов (Національний медичний університет імені О.О. Богомольця).

Привітали та нагородили сертифікатами учасників та переможців Олімпіади проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько та завідувач кафедри педіатрії №5, професор Віктор Лукашук. Переможці Олімпіади отримали в подарунок книжки: Бібліографічне видання (спогади) про професора Галину Тебенчук за редакцією завідувача кафедри дитячих та підліткових хвороб НМАПО імені П.Л.Шупика, професора Галини Бекетової; два примірника підручника за редакцією професора Олександри Тяжкої «Педіатрія», а також підручник «Пропедевтика дитячих хвороб» видавництва “Нова книга”. Крім того, учасники ІІ етапу Олімпіади отримали сертифікати зі знижкою на продукцію цього видавництва.

В рамках проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з педіатрії для студентів-учасників підготували культурну програму – для них організували екскурсію в Медичний центр «Універсальна клініка «Оберіг».

Прес-центр