ІНФОРМАЦІЯ

28.07.2017

28 липня 2017 року, о 15.30 год, за офіційним зверненням Директора ДО «Центр тестування» при  МОЗ України  (ЦТ), були підписані додаткова угода до угоди № 1 про співпрацю між НМУ і ДО ЦТ і меморандум про порозуміння.

Цьому передували дві зустрічі обох сторін 18 і 24 липня із  заступником Міністра охорони здоров’я України п. О.В.Лінчевським за участю Голови патронатної служби Міністра охорони здоров’я України п. В.М.Черненка, в.о. начальника Відділу освіти та науки МОЗ  Ю.С.П’ятницького і юристів МОЗ, ЦТ і НМУ. П. О.В.Лінчевський виклав імперативну  позицію керівництва МОЗ, як  центрального органу влади, якому підпорядкований НМУ, щодо  приведення взаємовідносин між ЦТ і НМУ до положень Наказу МОЗ № 105 від 03.05.99 р, згідно якого фінансове забезпечення ЦТ, як компенсація вартості отримання державних послуг по встановленню відповідності якості підготовки фахівців державним стандартам вищої освіти, має  здійснюватися ВМНЗ з доходів, отриманих за платні послуги, а також  щодо вирішення питання видачі випускникам НМУ сертифікатів про результати складання ліцензійних іспитів Крок-2.

Ця позиція МОЗ була надана в спеціальному листі до НМУ від 21.07.2017.

Після відпрацювання юристами відповідних документів та проведення їхньої експертизи і погодження вони були підписані обома сторонами і НМУ отримав від ЦТ сертифікати «Крок-2», а також результати складання «Крок-1».

Водночас, сьогодні, 28.07.2017,о 10.15 год, у своєму засіданні у присутності всіх сторін Господарський суд м. Києва повністю задовольнив позов НМУ до ДО ЦТ і зобов’язав ЦТ видати сертифікати «Крок-2»  випускникам НМУ 2017 р.