ІНТЕРН НМУ АРКАДІЙ ВОДЯНИК ПРО СТАЖУВАННЯ В КЛІНІКАХ США

10.08.2016

З 1 серпня 2016 року старший лаборант кафедри педіатрії №4, інтерн Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Аркадій Водяник розпочав стажування у клініках США – дитячій лікарні Хасбро (Hasbro Children’s Hospital Pediatrics)та Rhode Island Hospital міста Провіденс, штат Род-Айленд.

Інтерн Аркадій Водяник розповів про те, як проходять перші тижні інтернатури в Сполучених Штатах Америки.

«В лікарнях всі історії хвороби ведуться в електронній формі, на великих екранах можна подивитися яка операція триває, а яка закінчилася. Зручним є виділення ліків, які прийняв пацієнт на моніторах різними кольорами. На персональних комп’ютерах лікарів зберігається вся інформацію про хворого», – каже Аркадій Водяник.

Наразі він проходить стажування у групі інфекційного контролю. «Якщо в будь-якому відділені знаходиться пацієнт з патологією, яка пов’язана з бактеріями, вірусами і лікарі не знають що призначити, вони звертаються до нас: група інфекційного контролю розглядає тільки ті випадки, які важко діагностувати. Команда мультинаціональна: складається з двох лікарів, (один уродженець Румунії), резидентки з Лівану, студентки старшого курсу з місцевої медичної школи та двох стажерів з України та Гаїті»,- розповідає старший лаборант кафедри педіатрії №4.

Організація роботи в лікарні грунтується на двох принципах: командності та постійного самовдосконалення.

За словами інтерна Аркадія Водяника, кожного дня в лікарні є лекція обідньої години. Бажаючі можуть прийти і послухати лекцію одного з колег на певну тему. Кожного вівторка в групі інфекційного контролю – мікролаб-конференція: мікробіологи демонструють культури які виростили і бактерії під мікроскопом, а щочетверга в лікарні кейз-ріпорт-конференція – лікарі з усіх відділень діляться найцікавішими випадками.

Стажування інтерна університету у клініках США триватиме до 1 вересня 2016 року.

Прес-центр