КАФЕДРА ФТИЗІАТРІЇ І ПУЛЬМОНОЛОГІЇ ВПРОВАДЖУЄ ДИСТАНЦІЙНЕ ПІСЛЯДИПЛОМНЕ НАВЧАННЯ

06.02.2018

Дистанційне навчання стрімко входить у наше життя. Важко собі уявити фахівця, який би хоча б раз не проходив навчання в інтернеті. У питаннях туберкульозу потреба в такому навчанні є нагальною, адже сьогодні підходи до діагностики і контролю захворювання змінюються. Все, що ми знаємо про туберкульоз швидко застаріває, тож виникає потреба у перенавчанні великої кількості лікарів-практиків.

Завідувач кафедри фтизіатрії і пульмонології НМУ імені О.О.Богомольця Василь Петренко і доцент кафедри Марія Долинська взяли участь у підготовці комбінованого очно-заочного курсу післядипломної підготовки фтизіатрів «Хіміорезистентний туберкульоз», який невдовзі запускає Центр Громадського здоров’я МОЗ України. Курс передбачає п’ять модулів лекцій і практичних завдань, розрахованих на п’ять тижнів. За результатами самостійної роботи учасники будуть запрошуватися на коротку очну частину, головна мета якої – закріпити вже отримані знання і навички. Хоча цикл розрахований на лікарів-фтизіатрів, окремі фрагменти лекцій і, зокрема, елементи інфографіки стануть у нагоді і студентам. Адже тема курсу стосується найбільш гострої проблеми туберкульозу в Україні – стійкості збудника до основних протитуберкульозних препаратів і вибору методів лікування в цих складних умовах.

Крім того, студенти можуть пройти онлайн-тести для підготовки до практичних занять та передивиться навчальні відео з інших проблем туберкульозу, зокрема позалегеневого туберкульозу, поєднання туберкульозу і ВІЛ-інфекції. Ці матеріали, також підготовлені за участі співробітників кафедри фтизіатрії і пульмонології і доступні на Національному ресурсному центрі з туберкульозу.

Кафедра фтизіатрії та пульмонології