Кафедра медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини навчає парамедиків

28.11.2018

Від своєчасного і правильного надання першої невідкладної домедичної допомоги залежить не лише успіх подальшого лікування, але і життя постраждалого. У першу чергу цю домедичну допомогу надають ті, хто першим потрапляє на місце пригоди – це поліцейські, пожежники, військові.

Кафедра медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Університету з 19 листопада 2018 р.  розпочала проведення курсів з підготовки осіб, які, не маючи медичної освіти, за своїми службовими обов’язками зобов’язані надавати домедичну допомогу.

Дане навчання парамедиків відбувається відповідно до наказу МОЗ України № 346 від 29.03.2018 року «Про удосконалення підготовки з надання домедичної допомоги осіб, які не мають медичної освіти», бюджетної програми 2018 ріку №2301080 «Підвищення кваліфікації медичних та фармацевтичних кадрів та підготовки наукових і науково-педагогічних кадрів у сфері охорони здоров’я, підготовка та підвищення кваліфікації осіб з надання домедичної допомоги». Матеріал курсу ґрунтується на уніфікованих протоколах домедичної допомоги та на алгоритмах BLS, ITLS, PhTLS тощо.

Першими упродовж тижня на базі кафедри проходило навчання співробітників Національної поліції. Практична частина відбувалася у групах, де один інструктор навчав не більше восьми слухачів.

Своїми враженнями після першого тижня занять парамедики поділилися з керівниками Університету, які відвідали заняття на кафедрі медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини. Заняття парамедиків будуть тривати до кінця поточного року.