КОЛЕКТИВ НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДУНІВЕРСИТЕТУ ВИСЛОВИВ ЦІЛКОВИТУ ДОВІРУ РЕКТОРУ КАТЕРИНІ АМОСОВІЙ

01.02.2018

Конференція трудового колективу Національного медичного університету імені Олександра Богомольця, за підсумками виступу ректора Катерини Амосової, одноголосно прийняла звіт про виконання колективного договору і умов контракту керівника даного вузу. Таке рішення було затверджено за підсумками засідання делегатів від трудового колективу НМУ ім. Богомольця і ​​його вченої ради. “Висловити повну довіру і підтримку”, – йдеться у протоколі рішення КТК.
“За останні роки наш університет послідовно підтверджує свою позицію одного з провідних вузів країни. Кількість вітчизняних студентів збільшилася з 12,2 тис. в 2014 році до 13,2 тис. – в минулому. Можемо констатувати стабільне зростання і студентів-іноземців, які вибрали саме наш внз”, – зазначила Катерина Амосова.

При цьому ректор підкреслила той факт, що з року в рік піднімається освітня планка як для абітурієнтів, які вступають до НМУ ім. О. Богомольця, так і студентів, що тут навчаються. Зокрема, підвищено вимоги за кількістю балів при подачі документів за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання від вступників. А той факт, що кількість студентів, які навчаються у вищому навчальному закладі на контрактній основі постійно зростає, за словами Е. Амосовой не є для професорсько-викладацького складу приводом до банального заробляння грошей.

“Ми повинні бути соціально відповідальними перед суспільством за підготовлених лікарів. А тому свідомо йдемо на те, щоб прощатися з тими, хто вчиться не на належному рівні. Тому що за цим надалі стоїть здоров’я і життя наших людей”, – підкреслила у своєму виступі доктор Амосова.

Окремо ректор відзвітувала про підвищення рівня наукової роботи в керованому нею внз. Викладачі та студенти НМУ ім. О. Богомольця є постійними учасниками міжнародних конференцій і симпозіумів, їхні роботи публікуються в провідних світових профільних виданнях. А науково-дослідні пошуки – затребувані на ринку.

“Тільки за минулий рік саме завдяки науковій діяльності наші вчені заробили близько 48 млн грн. Ці гроші отримані завдяки науковим розробкам і дослідженням, які на наших кафедрах і в лабораторіях проводилися на замовлення різних державних і комерційних організацій”, – констатувала К. Амосова.

У своєму виступі ректор Національного медуніверситету особливо відзначила той факт, що вже другий рік поспіль очолюваний нею внз входить до складу провідної сімки кращих вищих навчальних закладів країни згідно експертного рейтингу ТОП-200 і займає провідну позицію серед всіх медичних університетів України.

Джерело: Українські новини