КОНФЕРЕНЦІЯ “ІНФЕКЦІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ У ДІТЕЙ. СУЧАСНИЙ ПОГЛЯД НА ДІАГНОСТИКУ, ЛІКУВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИКУ”

31.03.2017

30 березня 2017 року відбулась науково-практична конференція з міжнародною участю «Інфекційні захворювання у дітей. Сучасний погляд на діагностику, лікування та профілактику».

Захід третій рік поспіль традиційно проходить у місті Києві. Організатор – кафедра дитячих інфекційних хвороб НМУ імені О.О. Богомольця. Під час наукового заходу проходить студентська секція, яка представлена у вигляді постерних робіт студентів факультету та Університету. Участь в конференції щороку беруть 500-800 учасників: лікарі із спеціальності педіатрія, дитячі інфекційні хвороби, інфекційні хвороби, паразитологія, загальна практика-сімейна медицина. Також на конференції були присутні: завідувач кафедри епідеміології НМУ імені О.О. Богомольця, професор Ірина Колеснікова; завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб, Заслужений лікар України Сергій Крамарьов; декан медичного факультету №3, професор Оксана Виговська, а також завідувачі кафедр дитячих інфекційних хвороб, інфекційних хвороб, педіатрії всіх провідних ВУЗів України.

Студентська наукова секція була представлена постерними доповідями:
1. «Орфанні захворювання у дітей» – Груба Я. І., студентка 5 курсу медичного факультету №3, Лисий А.В., студент 6 курсу медичного факультету №3.
2. «Клініко-епідеміологічні особливості перебігу кашлюку у дітей» – Родь Я.О., студентка 4 курсу медичного факультету №3.
3. «Клініко-лабораторні особливості сучасного перебігу кашлюку у дітей» – Євтушенко В.В., студент 4 курсу медичного факультету №1, Терентьєва О.Є., студентка 4 курсу медичного факультету №1.
4. «Прес-синдром в клініці дитячих інфекційних хвороб» – Глюза М.А., студентка 3 курсу медичного факультету №3.
5. «Герпесвірусний енцефаліт у дітей: особливості клініки, діагностика, лікування» – Ковалюх І.Ю., студентка 5 курсу медичного факультету №3, Швецова М.-А.І., студентка 5 курсу медичного факультету №3.
6. «Клінічні випадки ВІЛ-інфекції/СНІДу у дітей» – Колесник Ю.І., студентка 4 курсу медичного факультету №3.

За результатами конференції:
I місце – Євтушенко В.В., Терентьєва О.Є. (медичний факультет №1)
II місце – Родь Я.О. (медичний факультет №3)
III місце – Глюза М.А. (медичний факультет №3)

В секції «Дитячі інфекційні хвороби» та в роботі студентського наукового гуртка кафедри активну участь крім студентів-педіатрів, брали також студенти інших медичних факультетів нашого Університету. Постерні доповіді студентів-гуртківців зацікавили і практикуючих лікарів: «Нас запитували і оцінювали не лише члени журі, а також практикуючі лікарі і завідувачі кафедр інших медичних ВУЗів України. Це була хороша можливість поспілкуватися із провідними дитячими інфекціоністами та інфекціоністами України, які займаються питаннями лікування вірусних гепатитів, ГРВІ, герпесвірусних інфекцій, паразитологією, пробіотиками, інтерферонотерапією», – розповіли студенти

Учасники прослухати виступи провідних фахівців, які в своїх доповідях робили акцент на принципах доказової медицини, сучасної лабораторної діагностики і терапії, тактики введення інфекційної патології у дітей і дорослих.

«Враховуючи той факт, що постерна секція була розміщена в залі, де проходила конференція, ми змогли послухати виступи, дебати, обговорення важливих питань від провідних фахівців і представити свої роботи широкому загалу фахівців. Для нас це був надзвичайно цікавий досвід. Ми пишаємось, що на високому рівні представили кафедру на якій ми протягом 2-3 років працюємо в студентському науковому гуртку і наш чудовий Університет” – ділиться враженнями Марія-Анна Шевцова, студентка 5 курсу медичного факультету №3. Студенти висловлюють щиру вдячність викладачам кафедри дитячих інфекційних хвороб, своїм науковим керівникам не лише за нові знання, а й за можливість гідно представляти їх на заходах міжнародного рівня. Також деканату медичного факультету №3 за допомогу в організації студентської секції.

Кафедра дитячих інфекційних хвороб
Науковий відділ Студради медичного факультету №3