КОНФЕРЕНЦІЯ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ІНФЕКЦІЙНИХ ТА ПАРАЗИТАРНИХ ХВОРОБ. ТРОПІЧНА МЕДИЦИНА»

23.10.2017

19 жовтня 2017 року у Міжнародному конгрес-центрі «Український Дім» відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання інфекційних та паразитарних хвороб. Тропічна медицина», організована Національним медичним університетом О.О. Богомольця. Тематика конференції була присвячена проблемам діагностики та лікування вірусних гепатитів, ВІЛ-інфекції, діарейних та респіраторних захворювань, а також трансмісивних захворювань.
Учасників Конференції привітала голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

В рамках Конференції з доповіддю виступила завідувач кафедри інфекційних хвороб професор Ольга Голубовська. Робота була присвячена проблемним питанням діагностики та лікування гепатиту С в умовах Глобальної стратегії ВООЗ з елімінації гепатитів в Європі. Також поділився досвідом застосування препаратів прямої дії в Польщі віце-президент Польської асоціації з вивчення печінки проф. Єжи Ярошевич.

Жвавий інтерес викликали доповіді стосовно особливостей діагностики та лікування грипу на догоспітальному етапі, завізних випадків тропічних хвороб – малярії, денге, чікунгуньї та інших. На конференції були присутніми 673 фахівців з усіх областей України.

Кафедра інфекційних хвороб