КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЛЯ ЗУБНИХ ТЕХНІКІВ CТОМАТОЛОГІЧНОГО МЕДИЧНОГО ЦЕНТРУ

24.03.2017

З 15 лютого по 16 березня 2017 року на базі відділення ортопедичної стоматології Стоматологічного медичного центру Національного медичного університету імені О.О. Богомольця 40 зубних техніків, співробітників зубопротезної лабораторії СМЦ та зубопротезних лабораторій інших лікувальних закладів м. Києва пройшли курси підвищення кваліфікації.

В цьому році програму курсів було суттєво розширено та доповнено інформацією про останні досягнення в галузі стоматологічного матеріалознавства та зубопротезної техніки.

Спеціальний курс включав такі сучасні теми, як: біомеханіка та функціональна діагностика захворювань скронево-нижньощелепного суглоба, принципи та правила роботи з артикуляторами, особливості та етапи протезування на дентальних імплантатах, виготовлення безметалевих протезних конструкцій, цифрова стоматологія СAD/CAM технології, а також висвітлював багато інших актуальних питань ортопедичної стоматології.

До викладання основних розділів були задіяні фахові викладачі кафедри ортопедичної стоматології (доценти, професори), лікарі відділення ортопедичної стоматології, зубні-техніки СМЦ, що пройшли стажування закордоном та оволоділи новими технологіями і безпосередньо впроваджують їх в роботу центру. Ці заходи здійснено з метою підвищенню якості підготовки та безперервної професійної освіти лікарів та зубних техніків центру, що є пріоритетним завданням, визначеним в Стратегії розвитку СМЦ. Навчальний процес складався з питань, пов’язаних з протезуванням у вигляді лекційного матеріалу. Слухачі ознайомились з організацією зубопротезної лабораторії СМЦ і можливостями сучасного цифрового обладнання, закупленого для лабораторії минулого року за кошти університету. Завершальним етапом було складання іспиту та тестування. За результатами були отримані свідоцтва про підтвердження або підвищення кваліфікації.

Стоматологічний медичний центр