ЛІТНЯ ШКОЛА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ 2018

31.07.2018

З 16 по 27 липня 2018 року Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ), Державною інноваційною фінансово-кредитною установою (ДІФКУ), Київським національним університетом імені Тараса Шевченка (КНУ) та Науково-дослідним інститутом інтелектуальної власності НАПрН України (НДІ ІВ) провели у місті Києві англомовну «Літню школу інтелектуальної власності» (Summer Scholl on Intellectual Property).

Від НМУ імені О.О. Богомольця в заході взяла участь фахівець з інтелектуальної власності відділу інтелектуальної власності та трансферу технологій науково-дослідної частини Інна Волинець.

Кожен день був присвячений окремим розділам інтелектуальної власності: патентам та інноваціям, авторському праву і суміжним правам, торговим маркам, тощо.

Протягом двох тижнів учасники мали нагоду прослухати лекції від провідних вітчизняних фахівців та міжнародних експертів з інтелектуальної власності. Зокрема, Іллі Новосельцева (патентний повірений, PhD in Law, Україна), Олексія Столяренка (ЮФ «Baker McKenzie», Україна), Катерини Олійник (патентний повірений, ЮФ «Arzinger Law Firm», Україна), Дарко Якшича (Mr. Darko Jakšić, експерт з географічних зазначень, начальник відділу виноградарства та виноробства Сербського міністерства сільського господарства та охорони навколишнього середовища, Сербія), Марії Ортинської (директор патентної юридичної компанії «IPStyle», Україна), Міхала Фічора (Mr. Mihály Ficsor, Член Правління та Почесний Президент Угорської Ради з авторських прав, Будапешт, Угорщина), Іллі Грібкова (Mr. Ilya Gribkov, виконуючий обов’язки начальника Секції країн Кавказу, Центральної Азії та Східної Європи, ВОІВ, Женева, Швейцарія) та багато інших.

Програма Школи складалась не лише з лекцій, а також тематичних досліджень, групових обговорень з обраних тем, тощо. В останні два дні навчання учасники набували практичного досвіду з написання формул винаходу по процедурі міжнародного патентування за системою PCT (Patent Cooperation Treaty).

Усі учасники семінару отримали іменні сертифікати міжнародного зразка.

Науково-дослідна частина