Ліцеїсти в наукових лабораторіях НМУ

14.11.2018

З метою професійної орієнтації школярів, популяризації наукових досліджень та інтересу до вищої медичної освіти, за ініціативою керівництва Українського медичного ліцею НМУ ім.О.О.Богомольця відбулася екскурсія учнів 9-х класів ліцею та 9-х і 10-х класів медичної гімназії № 33 у Науково-дослідний інститут експериментальної та клінічної медицини НМУ ім.О.О.Богомольця.

Співробітники інституту показали учням експериментальні та діагностичні лабораторії, популярною і зрозумілою мовою розповіли про наукові можливості НДІ, дослідницькі та вимірювальні методики. Розмова відбувалася у вигляді інтерактивної взаємодії і діти з задоволенням підтримували діалог, висловлювали свої думки.

.

Під час ознайомлення з клінічними лабораторними методами діагностики спостерігали за роботою напівавтоматичних та повністю автоматичних аналізаторів і змогли розглянути під мікроскопом клітини крові. А деякі юні дослідники спробували працювати із сучасними дозаторами.

Особливо вразила ліцеїстів лабораторія молекулярно-біологічних досліджень і вони із задоволенням слухали розповідь про можливості сучасної генетики, та  її клінічне значення для пацієнтів.

Науково-дослідний інститут експериментальної та клінічної медицини