МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ СТУДЕНТІВ ТА ЛІКАРІВ-ІНТЕРНІВ УНІВЕРСИТЕТУ «КІР У ДІТЕЙ. КЛІНІЧНІ КЕЙСИ»

03.04.2018

28 березня 20018 року у морфологічному корпусі в аудиторії кафедри педагогіки та психології Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця відбувся інтерактивний майстер-клас на тему: «Кір у дітей. Клінічні кейси», проведений доцентом кафедри дитячих інфекційних хвороб Палатною Л.О., організований деканатом медичного факультету №3.
В роботі майстер-класу взяли участь 15 студентів 1-6 курсів та лікарі-інтерни. У першій частині майстер-класу модератор розповіла про статистичні дані захворюваності на кір, патогенез захворювання, класифікацію кору, актуальність цього захворювання на сьогодні для України та міста Києва. Друга частина майстер-класу була практично орієнтована. Доповідь містила у своєму складі велику кількість фотографій хворих, що дозволило студентам оглянути можливі варіанти висипу та провести диференційну діагностику кору з скарлатиною, краснухою, менінгококовою інфекцією, ентеровірусною інфекцією, геморагічним васкулітом, багатоформною ексудативною еритемою, синдромом Стівенса-Джонсона, алергічним висипом, інфекційним мононуклеозом.

Особливістю проведеного майстер-класу стало те, що учасники мали змогу проводити інтерактивне голосування на користь того чи іншого діагнозу за допомогою спеціальних карток. Кожен з учасників мав 4 картки: білого, фіолетового, червоного та зеленого кольорів, таким чином, міг проголосувати за той чи інший діагноз, який він встановив самостійно, аналізуючи представлену у вигляді клінічних кейсів клінічну картину захворювання та обґрунтувати своє рішення. Майстер-клас пройшов у вигляді діалогу з модератором, учасники вирішували тактику ведення пацієнтів та подальше обстеження для встановлення остаточного діагнозу. На завершення модератор майстер-класу доцент Людмила Палатна розповіла про оптимальну схему лікування кору та особливості дозування препаратів у різних вікових групах відповідно сучасних клінічних рекомендацій по кору Американської Академії педіатрії (2015) та гайдлайну (2017).

Кафедра дитячих інфекційних хвороб
Деканат медичного факультету №3