МАЙСТЕР-КЛАС «НАДЗВИЧАЙНІ СТАНИ В ПЕДІАТРІЇ»

05.04.2018

28 березня 2018 року відбувся майстер-клас на тему: «Надзвичайні стани в педіатрії», який провів асистент кафедри педіатрії №4 Юрій Кривонос. В роботі заходу взяли участь 16 студентів 1-6 курсів та лікарі-інтерни. Майстер-клас проходив у вигляді безперервного діалогу з лектором, учасники задавали та відповідали на питання. Основну увагу приділили засвоєнню алгоритму Basic Life Support від Американської асоціації Серця, який включає в себе:
– Ланцюг виживання American Heart Association;
– Серцево-легенева реанімація (CPR) з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора (AED) одним та двома рятувальниками у дорослих/ дітей/ немовлят;
– Різниця у виконанні СЛР у дорослих/ дітей/ немовлят;
– Виконання штучного дихання у дорослих/ дітей/ немовлят;
– Штучна та допоміжна вентиляція мішком Амбу і маскою;
– Розпізнавання і усунення обструкції дихальних шляхів стороннім тілом.

Після ознайомлення з алгоритмом BLS учасники майстер-класу опановували зазначені навички на дитячих манекенах під пильним керівництвом модератора. Це другий майстер-клас по надзвичайним станам в педіатрії, яку провела кафедра. Перший відбувся в листопаді 2017 року. Співробітники кафедри підтримали ініціативу деканату медичного факультету №3 та бажання студентів медичного факультету №3 і з квітня розпочинають тренінги які будуть включати 3-5 занять для студентів в групах по 15 учасників на постійній основі. Тренінги в квітні-червні будуть для студентів 1-2 курсів медичного факультету №3, з вересня – для студентів старших курсів.

Кафедра педіатрії№4
Деканат медичного факультету №3