МАЙСТЕР-КЛАС З ЦИФРОВОЇ СТОМАТОЛОГІЇ ТА 3D-ДРУКУ В РАМКАХ КОНФЕРЕНЦІЇ AYMSCONF 2017

06.11.2017

27 жовтня 2017 року в рамках конференції молодих науковців Annual Young Medical Scientists’ Conference 2017 на базі лабораторії комп’ютерного моделювання та цифрової стоматології Стоматологічного медичного центру Національного медичного університету імені О.О. Богомольця було проведено англомовний майстер-клас, присвячений питанням цифрової стоматології, 3D-друку та комп’ютерного моделювання у щелепно-лицевій хірургії.

У проведенні майстер-класу взяли участь директор СМЦ НМУ імені. О.О. Богомольця професор А.В. Копчак, завідувач лабораторії комп’ютерного моделювання та цифрової стоматології Д.М. Черногорський та лікар-стоматолог цієї ж лабораторії Л.О. Етніс. Серед учасників майстер-класу, який проводився англійською мовою, були присутні як іноземні студенти англомовної форми навчання, так і вітчизняні студенти та аспіранти НМУ імені О.О. Богомольця та НТУУ КПІ імені Ігоря Сікорського.

Майстер-клас включав теоретичну частину, під час якої було розглянуто актуальні питання застосування цифрових технологій та використання 3D-друку у сучасній стоматології. Практична частина – це демонстрація процесу сканування моделей щелеп, планування розташування дентальних імплантатів та моделювання ортопедичних конструкцій за допомогою програми Exocad. Також присутні мали змогу самостійно відсканувати моделі, сумістити їх з даними комп’ютерної томографії, виконати планування дентальної імплантації та спостерігати всі етапи виготовлення методом 3D-друку за допомогою 3D-принтера Form 2 (Formlabs, Inc., США) навігаційного хірургічного шаблону для дентальної імплантації.

Приємно зазначити, що захід залишив яскраві враження серед іноземних студентів НМУ, для яких це був перший англомовний захід такого рівня. Сподіваємось, що проведення таких майстер-класів для студентів, інтернів, молодих науковців та лікарів стане доброю традицією у стінах Стоматологічного медичного центру.

Стоматологічний медичний центр