МІЖДИСЦИПЛІНАРНЕ ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ ГУРТКІВ КАФЕДРИ ОФТАЛЬМОЛОГІЇ ТА НЕВРОЛОГІЇ

06.03.2018

21 лютого 2018 року на базі кафедри неврології НМУ імені О.О. Богомольця відбулось спільне засідання студентських наукових гуртків кафедри офтальмології та неврології на тему: «Сучасні підходи до діагностики та лікування розсіяного склерозу та демієлінізуючих захворювань нервової системи».
Захід відвідали студенти 3 – 6 курсів, лікарі-інтерни та клінічні ординатори кафедри офтальмології та кафедри неврології НМУ. Засідання розпочалося із вітального слова керівника студентського наукового гуртка кафедри неврології асистента Антоненко Е.В. та керівника студентського наукового гуртка кафедри офтальмології доцента Скрипниченко І.Д., які наголосили на необхідності проведення спільних засідань гуртків, зокрема, у зв’язку з важливістю ранньої діагностики розсіяного склерозу та демієлінізуючих захворювань нервової системи.

Тематика доповідей охоплювала сучасні аспекти діагностики і лікування в офтальмології та неврології, зокрема було висвітлено такі питання:
1) «Зорові та окорухові розлади при розсіяному склерозі» – інтерн кафедри неврології Кушлик Н. Р.
2) «Очні прояви при оптикомієліті Девіка» – член студентського наукового гуртка з неврології, студентка 5 курсу ІУ медичного факультету Діхтяренко І. 3) «Діагностика ретробульбарного невриту» – член студентського наукового гуртка з офтальмології, студентка 5 курсу ІІ медичного факультету Гонська Н.
4) «Очні прояви розсіяного склерозу» – член студентського наукового гуртка з офтальмології, студентка 5 курсу ІІ медичного факультету Циба С.

Засідання проходило у формі діалогу, учасники мали змогу взяти участь у дискусії, задати запитання, які їх зацікавили, поглибити свої знання і першими дізнатись про найактуальніші проблеми в офтальмології та ендокринології, а також шляхи їх вирішення.

Кафедра офтальмології
Кафедра неврології