МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ДИТЯЧИХ СТОМАТОЛОГІВ

08.11.2016

2 листопада 2016 року у м. Львів відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні погляди на діагностику та лікування уражень твердих тканин зубів у дітей», присвячена 40-річчю заснування кафедри стоматології дитячого віку Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Організаторами Конференції виступили Українська асоціація профілактичної та дитячої стоматології, Президентом якої є професор кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань НМУ імені О.О. Богомольця Лариса Хоменко і Львівський національний медичний університет.

Визначною подією для українських дитячих стоматологів стала участь у Конференції знаного дитячими стоматологами всього світу провідного фахівця в цій галузі завідувача кафедри дитячої стоматології університету в м. Лідс (Великобританія) професора Монті Дугала (Monty Duggal).

Зустріч і спілкування з професором стала першою сходинкою до інтеграції українських фахівців до Європейської академії дитячої стоматології.

Програма Конференції містила доповіді вчених з України і Білорусі, в тому числі – доповідь науковців кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань НМУ імені О.О. Богомольця професора Лариси Хоменко, професора Наталії Біденко, проф. О.І. Остапко і доц. Г.В. Сороченка, яку представила декан стоматологічного факультету професор Наталія Біденко.

Доповідь «Консервативні підходи в лікування карієсу зубів і його ускладнень у дітей» викликала неабиякий інтерес та жваву дискусію в аудиторії, що складалась як з науковців, так і з практичних лікарів з різних куточків України. Викладачі НМУ імені О.О. Богомольця долучилися до роботи Конференції також як зацікавлені слухачі.

В рамках Конференції відбулась робоча нарада правління Української асоціації профілактичної та дитячої стоматології під головування професора Лариси Хоменко.

Деканат стоматологічного факультету