МІЖНАРОДНИЙ КУЛЬТУРНО-ОСВІТНІЙ ФОРУМ «ШОВКОВИЙ ШЛЯХ: УКРАЇНА – КИТАЙ»

20.06.2018

13-15 червня 2018 р. відбувся Міжнародний культурно-освітній форум «Шовковий шлях: Україна – Китай». 46 українських та 11 китайських вищих навчальних закладів взяли участь у цьому заході. «Шовковий шлях: Україна – Китай» – це традиційний форум, мета якого – налагодження співпраці між китайськими та українськими університетами. Минулого року форум проходив у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, цьогоріч – у Національному авіаційному університеті.

Учасниками форуму від Національного медичного університету імені О. О. Богомольця були проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професор Олеся Линовицька та начальник відділу міжнародних зв’язків Ганна Малунова.

У рамках форуму відбулися презентації українських та китайських ВНЗ. НМУ представила проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професор Олеся Линовицька. Оскільки наш Університет має довготривалий (з 2013 р.) досвід співробітництва з науково-освітніми та лікувальними закладами Китайської Народної Республіки, професор Олеся Линовицька, концептуально подавши інформацію щодо структури та основних напрямів діяльності НМУ, окреслила ключові віхи співпраці з китайськими навчальними та лікувальними установами. Варто зауважити, що кількість китайських закладів-партнерів НМУ поступово збільшується, їхня географія (провінції в межах КНР) розширюється, напрями співробітництва урізноманітнюються. Насамкінець проректор презентувала бачення НМУ щодо подальших перспективних форм розвитку партнерства Університету з  освітніми, науковими та лікувальними установами Китаю.

Міжнародний культурно-освітній форум «Шовковий шлях: Україна – Китай 2018» став чудовою платформою для зустрічі з китайськими колегами і розширення мережі  азіатських партнерів.

Відділ міжнародних зв’язків