НА БАЗІ КАФЕДРИ ДИТЯЧОЇ ХІРУРГІЇ НМУ ВИКОНАНО УНІКАЛЬНЕ ОПЕРАТИВНЕ ВТРУЧАННЯ У ДИТИНИ З МНОЖИННИМИ ВАДАМИ РОЗВИТКУ ОПОРНО-РУХОВОГО АПАРАТУ

07.06.2018

6 червня 2018 року на базі Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» виконано перший з етапів хірургічного лікування дитини з множинними вродженими вадами розвитку опорно- рухового апарату.

«У зв’язку із вираженою кіфотичною деформацією хребта та перенесеними хірургічними втручаннями на спинному мозку у дитини відмічається дефіцит м’яких тканин у ділянці поперекового відділу хребта, тому для запобігання ускладнень у післяопераційному періоді, першим етапом прийнято рішення створити запас м’яких тканин за допомогою еспандерної пластики (балонного розтягнення шкіри)», – розповів завідувач кафедри дитячої хірургії НМУ імені О.О. Богомольця, голова Світового товариства дослідження сколіозу в Україні (Scoliosis Research Society) професор Анатолій Левицький.

Для виконання першого етапу оперативного втручання запрошено ведучого пластичного хірурга, президента Товариства естетичних пластичних хірургів України, професора кафедри хірургії №4 Василя Храпача. Операція пройшла успішно і найближчим часом відбудеться заключний етап лікування, що дасть змогу дитині позбутися косметичних та функціональних недоліків. Завдяки стрімкому розвитку пластичної хірургії та хірургії хребта в Україні, діти мають можливість повернути здоров’я і повноцінне життя, не виїжджаючи за кордон.

Кафедра дитячої хірургії