СТУДЕНТИ СКЛАДАЮТЬ КОМПЛЕКСНИЙ ДЕРЖАВНИЙ ІСПИТ НА БАЗІ КАФЕДРИ ХІРУРГІЇ №4

06.06.2018

Вже 3 день в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця триває практично-орієнтований комплексний державний іспит з внутрішніх, інфекційних, нервових, хірургічних хвороб з дитячою хірургією та гігієни, соціальної медицини, організації економіки охорони здоров’я. Державна атестація проводиться на базі кафедри хірургії №4 (завідувач – професор Володимир Мішалов). Протягом сьогоднішнього дня іспит склали 63 студенти 6 курсу медичного факультету №2. Студент одержує у голови ДЕК направлення, у якому зазначені лікувальне відділення, палата, прізвище, ім’я і по батькові хворого, направляється у відповідне відділення, де проводить обстеження хворого і відповідає біля ліжка хворого екзаменаторам та членам ДЕК.

Іспит складається з теоретичної та практичної частин. Перша – це відповіді на теоретичні запитання, постановка студентом діагнозу за результатами лабораторних аналізів та ситуаційних завдань. Під час практичної частини студенти випускного курсу відпрацьовували компетентності біля ліжка хворого у хірургічному та терапевтичному відділеннях Олександрівської клінічної лікарні. На іспиті оцінюються навички студентів діагностувати невідкладні стани і надання екстреної медичної допомоги, уміння студентів виконувати 8 медичних лікарських маніпуляцій, а також діагностувати неврологічні захворювання.

Студенти також виконували завдання на фантомах, які дозволяють імітувати маніпуляції, зокрема серцеву та легеневу реанімацію, відбір крові на аналіз, зупинку кровотечі, введення зондів, ін’єкцій.

Прес-центр