НА КАФЕДРІ ФАРМАЦЕВТИЧНОЇ, БІОЛОГІЧНОЇ ТА ТОКСИКОЛОГІЧНОЇ ХІМІЇ ВІДБУЛАСЯ ПЕРША ЛЕКЦІЯ У НОВОМУ ФОРМАТІ

12.02.2018

8 лютого 2018 року на кафедрі фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася перша 45-хвилинна лекція для студентів 2 курсу фармацевтичного факультету з дисципліни «Біологічна хімія».

Лекцію на тему «Ферменти: будова, властивості і механізм дії», яка присвячена практичним аспектам ролі ферментів в організмі людини, їх участі в реалізації дії лікарських засобів і можливості використання в якості ліків, прочитала завідувач кафедри, професор Ірина Ніженковська.

В ході лекції студенти активно брали участь у лекційному процесі відповідаючи на тестові завдання, що були представлені на екрані презентації. Наприкінці лекції проведено анонімне анкетування студентів для оцінки лекції. Аналіз відповідей студентів на питання в анкеті показав, що більшість студентів позитивно сприйняли новий формат лекції, особливо відзначили наявність зворотного зв’язку із аудиторією, який дозволив студентам не лише закріпити знання, набуті під час лекції, а й розвинути вміння й навички аналізувати і узагальнювати навчальний матеріал, робити висновки.

Кафедра фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії