НА КОНФЕРЕНЦІЇ НМУ МОЛОДІ ВЧЕНІ УКРАЇНИ РОЗГЛЯДАЮТЬ ЦІКАВІ КЛІНІЧНІ ВИПАДКИ

14.02.2018

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця провів ІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Цікаві випадки у клінічній медицині 2018». На науковий захід завітали студенти і молоді дослідники з Києва, Харкова, Вінниці, Запоріжжя, Полтави, Івано-Франківська та Дніпра.

Конференція стала популярною завдяки унікальним клінічним випадкам, які описані у доповідях студентів-учасників. За словами ректора Університету Катерини Амосової, кожен пацієнт – це оригінальний нетиповий клінічний випадок, який дає надзвичайний поштовх для розвитку лікаря. «Це і своєрідні інтелектуальні виклики з яким медики зустрічаються щодня. Саме тому не може бути науковця в медицині без клінічної майстерності, а вона починається з вашого дослідження», – наголосила ректор.

В медицині допускається 5% статистична похибка в розрахунках, тобто є можливість, що певна кількість випадків відступатимуть від класичних прогнозованих норм. Як зазначила проректор з наукової роботи Тетяна Черенько, зустріч з нестандартними прикладами дуже важлива для студента-медика, який навчається, цей досвід накопичується і сприяє формуванню допитливого лікаря з нестандартним підходом, який може прийняти рішення в складних діагностичних ситуаціях.

Доповіді студентів українською та англійською мовами учасники заслухали та обговорили на 10 секційних засіданнях за напрямами: внутрішня медицина, загальна хірургія, онкохірургія; акушерство і гінекологія, педіатрія та дитяча хірургія, анастезіологія та інтенсивна терапія, інфекційні хвороби і стоматологія. НМУ імені О.О. Богомольця приділяє велику увагу формуванню правильного відношення та звичок для самостійної наукової роботи в студентські роки. Студенти під час проведення наукового заходу взяли участь в майстер-класах, провели аналіз клінічних квестів, де демонстрували своє володіння дисципліною, матеріалом, літературою, показали себе фахівцями, збільшили ерудицію як клініцисти і досвід як доповідачі.

Прес-центр