НАУКОВЕЦЬ НМУ ПРАЦЮЄ НАД PhD ДОСЛІДЖЕННЯМ В ІЗРАЇЛІ

25.08.2016

У червні 2016 року асистентка кафедри фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії Національного медичного університету мені О.О. Богомольця Катерина Мурланова розпочала PhD навчання в Аріельському університеті (Ізраїль).

Реалізація даного проекту стала можлива завдяки Меморандуму про взаєморозуміння між НМУ імені О.О. Богомольця та Аріельським університетом, підписання якого відбулося у квітні 2016 року, а також власного успішного проходження вступного випробовування та інтерв’ю Катерини Мурланової.

Аріельський університет – молодий університет, який став одним з провідних навчальних закладів держави Ізраїль. Навчання та науково-дослідна робота проходить на кафедрі молекулярної біології (завідувач лабораторії поведінкової та молекулярної психіатрії – проректор з наукової роботи Альберт Пінхасов) та у лабораторії науково-дослідного регіонального центру Самарії (завідувач лабораторії – доктор Шиві Дрорі). PhD проект К. Мурланової – це проект-розробка нового анксіолітичного лікарського засобу, тому робота дуже мультидисциплінарна, виконується на рівні молекулярної біології, аналітичної хімії та експериментальної фармакології.

У своїй роботі асистентка використовує найсучасніше обладнання та реактиви, має доступ до останніх сучасних наукових джерел. За три місяці опанувала високоефективну рідинну хроматографію, навчилась працювати з клітинними культурами та проводити поведінкові експерименти на лабораторних тваринах. PhD навчання крім виконання експериментів має освітню складову: обов’язкове відвідування семінарів, журнальних клубів, проходження курсів з окремих дисциплін та відвідування конференцій.

«Враження від наукової групи в якій працюю неймовірні, тут відсутня конкуренція, кожен допомагає та навчає, адже наука – це завжди командна робота. Процес мислення займає багато часу, оскільки наука – це не просто опанування певних методик, а вміння бути креативним та бачити те, що інші ще не побачили. Наукові будні проходять цікаво, особливо приємно, коли отримуєш позитивні результати роботи, що надихають працювати у світі захоплюючої науки. У вільний від роботи час я вивчаю нову мову – іврит, подорожую, адже Ізраїль – це країна трьох морів, стародавніх міст та нової для мене культури», – ділиться враженнями Катерина Мурланова.

В наукових лабораторіях відчуває себе комфортно завдяки знанням, які отримала під час навчання та виконання магістерської роботи в НМУ імені О.О. Богомольця. «Висловлюю щиру подяку своїм вчителям, які зробили неоціненний вклад у мій науковий розвиток. Щирі вітання з початком нового навчального року колективу та студентству Національного медичного університету імені О.О. Богомольця!»

Катерина Мурланова
Відділ міжнародних зв’язків
Науково-дослідна частина