НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПАТОЛОГІЯ СЛИЗОВИХ ОБОЛОНОК У ЖІНОК. РОЛЬ МІКРОБІОТИ»

25.10.2016

Відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Патологія слизових оболонок у жінок. Роль мікробіоти», яка проводилася кафедрою акушерства і гінекології №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

У роботі конференції взяли участь акушери-гінекологи, лікарі-лаборанти, науковці медичних університетів та медичних центрів жіночого здоров’я України: з Одеси, Чернівців, Львову, Полтави та Києва. Цікаві та змістовні доповіді були представлені від НМУ імені О.О. Богомольця, Київського університету імені Т. Шевченка та Берлінського університету (клініка Шаріте). Зокрема, надзвичайно ґрунтовною була лекція професора шпиталю Шаріте Берлінського медичного університету, директора лабораторії молекулярної генетики, полімікробних інфекцій та бактеріальних біоплівок госпіталю Шаріте, професора Олександра Свідзінського на тему: «Полімікробна інфекціїя та біоплівки в гінекології, акушерстві та гастроентерології».

Обговорювалися актуальні питання щодо ролі мікробіоти в репродуктивному здоров’ї жінки, чоловічого фактору в репродуктивному здоров’ї жінки, сучасні діагностичні та лікувальні можливості корекції.