НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ, ПРИСВЯЧЕНА ВШАНУВАННЮ ПАМ’ЯТІ МИХАЙЛА СЯТИНІ

24.05.2018

18 травня 2018 року в приміщенні Національної наукової медичної бібліотеки України відбулася науково-практична конференція, присвячена презентації книги «Михайло Лукович Сятиня – життєвий шлях та його професійна спадщина у спогадах, світлинах, коментарях» та вшанування його пам′яті. Організаторами даного заходу – Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика та комунальне підприємство «Фармація».

Відкрила конференцію та розповіла про історію створення бібліотеки Р.І. Павленко – директор Національної наукової медичної бібліотеки України.

Про життя вченого і державного діяча та наполегливу працю на благо і розвиток фармацевтичної науки виступили: доцент В.О. Борищук;  професори М.С. Пономаренко, Д.С. Волох та І.С. Чекман; Перший заступник генерального директора КП «Фармація» В.Г. Веремчук.

Завідувач кафедри фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії, професор І.В. Ніженковська поділилася з аудиторією спогадами про високопрофесійного фахівця, талановитого організатора фармацевтичної справи і зразкового педагога. Завідувач кафедри організації та економіки фармації, професор К.Л. Косяченко; декан фармацевтичного факультету, доцент Т.Д. Рева; доцент кафедри організації та економіки фармації В.В. Довжук – розповіли про пам′ятні моменти надійної та видатної особистості.

Студенти та викладачі Університету з глибоким болем поверталися в минуле задля спогадів про життєвий шлях Великої Людини. Світлий образ Михайла Луковича Сятині назавжди залишиться в наших серцях.

Довідково: 5 квітня 2017 року у рідному Синевирі внаслідок онкологічного захворювання помер Михайло Лукович Сятиня – доктор фармацевтичних наук, професор, дійсний член Української академії наук наукового прогресу (1996), Заслужений працівник охорони здоров’я (1998), завідувач кафедри організації та економіки фармації НМУ імені О.О. Богомольця (2012-2017 рр.). Обірвалося життя видатного організатора фармації, мудрого науковця, талановитого керівника та щирої Людини.

 

Деканат фармацевтичного факультету